Back to top

Tarragona, a la cua estatal d'exàmens de conduir

A Tarragona hi ha pendents per fer 6.300 exàmens de conduir. Això situa a la demarcació en el cinquè pitjor lloc de totes les províncies de l'Estat en referència a les ràtios entre examinadors i exàmens pendents.
autoescoles

Les autoescoles del territori respiren una mica més alleujades després de la desconvocatòria de la vaga d'examinadors de la DGT. Ara, tres mesos després, el problema es troba en els exàmens endarrerits, que a la demarcació superen les 6.000 proves, entre carnet de cotxe, motocicletes i vehicles pesants. La demarcació de Tarragona és una de les que té una ràtio d'examinadors-exàmens més dolenta de tot l'Estat. Segons el delegat d'UGT i examinador de la DGT Manuel Reyes, això situa a Tarragona en la cinquena pitjor demarcació on treure's el carnet. La ràtio provoca que per fer un examen i tornar-se a presentar, passin vora tres mesos.

Per reduir aquesta problemàtica, des del sindicat UGT apunten que s'ha obert una borsa per fer 12 circulacions cada tarda. Un sistema en el qual hi han apostat tres examinadors des de fa uns deu dies i el que equival a la feina d'un examinador 'extra' al mes. D'altra banda, asseguren que la DGT ha promès la incorporació d'un nou examinador a partir de l'abril. Una situació que des de l'associació d'autoescoles de Tarragona no veuen suficient per pal·liar els efectes de la vaga, tal com apunta Carlos Oliver, president de l'associació provincial d'autoescoles de Tarragona. Segons Oliver, "en caldrien quatre o cinc per solucionar la situació". Tot i això, apunta que la presència d'un nou examinador pot ajudar una mica a millorar el panorama actual. A la vegada, Oliver puntualitza que la vaga no els ha ajudat al sector. Cal tenir en compte també que des de l'associació i el conjunt d'autoescoles es va arribar a l'acord de portar sis alumnes a examen per professor al mes. "Això s'ha respectat, però feta la llei, feta la trampa", puntualitza, "Algunes autoescoles han contractat nous professors només per tenir més quota d'alumnes per presentar a examen. No és il·legal, però tampoc moral. Però la vaga no ha facilitat la seva tasca i han subsistit com han convingut".

Ara bé, per normalitzar la situació, cada examinador hauria de realitzar 877 exàmens, segons càlculs del sindicat. Per ara, la idea d'una nova convocatòria de vaga segueix congelada a l'espera dels pressupostos estatals. Per evitar l'aturada, els comptes haurien d'incorporar la millora salarial promesa per l'oposició. Així ho assenyala Reyes, que descarta la protesta en cas que aquesta reivindicació obtingui resposta per part del govern estatal. Aquest és un problema que segons indica, es remunta al 2007, quan es van millorar les condicions de tots els treballadors de la DGT excepte els examinadors.

Reus, Tarragona i Tortosa són els tres punts on s'examinen els alumnes. Diàriament, a la capital de província un centenar de persones es presenten a examen.

Subscriu-te a la newsletter diària

Política de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades