Back to top

Tecnologia i alimentació, pilars de la 51a edició d'exproReus

L'entrada tornarà a ser gratuïta per a tothom.

La fira multisectorial exproReus obre portes de l’11 al 15 d’octubre amb més de 20.000 m2 d’exposició i uns 150 expositors de sectors diversos com automoció (amb 40 marques de vehicles representades i una xifra similar de motocicletes), llar, decoració, tecnologia i salut i benestar, entre d’altres.

Es consolida també l’entrada gratuïta que es va implementar l’any passat, just després de la represa de l’activitat post pandèmia per facilitar l’accessibilitat de les famílies.

Pel que fa a les activitats, tindran un gran protagonisme els productes de Km 0, amb demostracions gastronòmiques de restauradors de la Catalunya Sud. Precisament, el Hub tindrà un estand propi on es faran accions per a acostar la seva activitat a la ciutadania.

Pel que fa a la tecnologia, exproReus torna a fer una aposta per les activitats per a infants i joves, amb tallers de robòtica, un espai maker, realitat virtual i un escape room, entre d’altres. A més, hi haurà estands d’expositors que oferiran la possibilitat de gaudir a través d’ulleres de realitat virtual de La Tronada de Sant Pere en 360, o de conèixer la realitat immersiva.

Una edició farcida de showcookings

També hi haurà showcookings, es faran tots els dies de 19 a 20h a l’estand del Hub. Els productes i restaurants que hi participaran són els següents:

- Dimecres, 11 d’octubre: Restaurant El Bistrot de Gandesa, cuinarà plats amb productes de la Terra Alta, com raïm, espàrrecs i safrà ecològic.

- Dijous, 12 d’octubre: Showcooking de la DOP Siurana, a càrrec del l’assessor gastronòmic de la DO, el cuiner Francesc Blanch, de DEVITECA.

- Divendres, 13 d’octubre: 

Restaurant Les Moles d’Ulldecona, en col·laboració amb l’IRTA. Showcooking centrat en els beneficis de l’oli d’oliva verge extra.

Restaurant Quatre Molins cuinarà amb vi del Priorat, tonyina de l’Ametlla, avellana de Reus, verat de la Costa Daurada, mel del Perelló i verdures de Riudoms.

- Dissabte, 14 d’octubre: Restaurant Coll de Nulles, cuinarà amb productes l’Alt Camp, com verdures, garrofes i fruits secs.

- Diumenge, 15 d’octubre: Restaurant Albert Guzmán, de Sant Carles de la Ràpita, que cuinarà amb productes del Montsià, com el peix, les verdures i també la carn i el pa.

Durant els dies de fira també s’han programat diverses degustacions, d’avellanes i cafès. Per últim, hi haurà tallers perquè els infants aprenguin a cuinar esmorzars i berenars saludables. Pel que fa a les activitats infantils, també hi haurà un espai d’escalada monobloc, tallers en anglès i actuacions de màgia.

Inauguració i horaris

La inauguració oficial d’exproReus la durà a terme el vicepresident Global DE T-Systems, David Oliva, dimecres dia 11 d’octubre a les 18 h, a l’estand del Hub Foodtech & Nutrition.

Amb motiu de la fira Reus Transport torna a habilitar una línia especial, la L80, que anirà des de la plaça de la Llibertat fins a firaReus amb una freqüència de mitja hora.

La fira multisectorial obrirà portes de l’11 al 15 d’octubre d'11 a 21h. La zona de restauració del Tasting Village romandrà oberta fins a les 22h.

Paraules clau:

Notícies relacionades