Back to top

El turisme tanca la pitjor temporada de la història

Les pernoctacions cauen un 74% a la província de Tarragona durant el 2020. El sector demana auxili a les administracions davant pèrdues econòmiques que pugen fins als 4.500 milions d'euros.

Tarragona tanca la pitjor temporada turística de la història. Les pernoctacions han caigut un 74% i tot el 2020 ha registrat menys visitants que només l'agost del 2019. El sector calcula que s'han perdut 4.500 milions d'euros i alerta que les repercussions econòmiques de la situació es deixaran veure en forma de crisi transversal al llarg dels propers mesos. 

La Federació d'Empresaris de l'Hosteleria de Tarragona, la FEHT, assegura que enguany no hi ha hagut pràcticament turisme internacional. Es dóna per tancada la temporada de turisme vacacional i tampoc s'espera que hi hagi esdeveniments empresarials i esportius. I tot plegat en un sector que la FEHT recorda que representa directament el 25% del PIB del territori. 

Per tot plegat reclamen un pla de xoc per al sector. Critiquen que les administracions no els han escoltat quan els han demanat ajuda i asseguren que només la Diputació de Tarragona manté una aposta decidida pel turisme. 

Paraules clau:

Notícies relacionades