Back to top

Ultimàtum dels treballadors de la brossa de Reus

Amenacen amb una vaga si no es milloren les condicions amb les quals treballen. Denuncien que el 60% dels vehicles no estan operatius. L'Ajuntament ja ha anunciat que en comprarà 14 més.
UGT Brossa

Els treballadors del servei d'escombraries de Reus diuen prou. Asseguren que només el 40% dels vehicles per netejar la ciutat o recollir la brossa estan operatius i temen per la seva integritat i la de la ciutadania.

A partir de la setmana vinent no deixaran sortir del garatge la maquinària que no estigui en òptimes condicions per treballar i si en 15 dies no es lloguen més camions aniran a la vaga.

El contracte de la brossa, prorrogat durant tres anys, es troba ara en fase judicial. Després que es publiqués el plec de clàusules per adjudicar un nou concurs, diverses empreses el van impugnar perquè asseguraven que no estava fet correctament. Tot plegat es troba ara aturat a l'espera que un jutge dictamini si se n'ha de fer un de nou o no. Els treballadors alerten que tot plegat allargarà la pròrroga fins a mitjans del 2021.

L'Ajuntament respon

A tot això l'Ajuntament hi ha volgut respondre ràpid. De fet, han convocat els mitjans només una hora després que acabés la compareixença dels treballadors de la brossa. Asseguren que aquest divendres tenen una reunió amb l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas i que el ple de març està previst que aprovi la compra de 14 nous vehicles per a la recollida de les escombraries i la neteja de la ciutat. Tot plegat per vetlla pel bon servei i pel compliment del contracte.

Paraules clau:

Notícies relacionades