Back to top

Una seixantena de gegants es passegen pels carrers de Reus

En el marc dels actes previs a la Festa Major de Misericòrdia, Reus ha acollit la vintena Trobada de Gegants. Els carrers s'han omplert de festa per rebre la visita d'una seixantena de gegants procedents de deu colles diferents.
gegants de solsolna a la plaça del mercadal de Reus

Gegants de totes les mides, de vestuaris diferents i vinguts de diferents punts de Catalunya, i fins i tot d'Euskadi, han mostrat els seus balls pels carrers del centre de Reus. La trobada, de caràcter anual, només es va deixar de fer el 2017, quan va coincidir amb la celebració de la trobada internacional.

Enguany ha reunit més de seixanta gegants, entre els quals, uns que han recorregut prop de 500 quilòmetres per estar a casa nostra.

Precisament la varietat de gegants que s'han pogut veure ha estat un dels atractius de la jornada.

Els de Moià, personatges prehistòrics, i els de Solsona, que representen personatges embogits i tenen els braços molt llargs, són alguns dels que han cridat més l'atenció. Això sí, amb el permís dels nans Felixin i Guti, vinguts de Bergara, que han volgut tancar l'acte fent un ball d'homenatge als representants de les diferents colles participants.

Paraules clau:

Notícies relacionades