Back to top

Els teatres de Reus, cap a una única direcció artística

L'objectiu del govern és que els tres teatres municipals funcionin com un sol organisme

La ciutat de Reus tindrà tres teatres públics amb una sola direcció artística. Aquest és el full de ruta que va marcar l'Ajuntament fa mesos, i que ara es podrà començar a treballar. Havent signat el conveni amb l'Arquebisbat per al futur del Bravium, l'equipament se sumarà als teatres Bartrina i Fortuny per acabar establint una única estratègia teatral.

Fer-ho efectiu, però, no depèn només de l'Ajuntament. Cal tenir en compte que el Teatre Fortuny funciona a través d'un consorci amb la Diputació de Tarragona, i el Bartrina, amb un conveni amb el Centre de Lectura. Durant el balanç dels 100 dies de govern, i preguntada per la premsa, l'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, va detallar la situació.

Va assegurar que "es treballa per veure com podem fer el lideratge dels tres teatres tenint en compte que són consorci diferents". Subratlla que "es treballa en l'àmbit municipal, però també s'haurà de treballar de cara enfora, amb qui estem consorciats". És per això, afegeix, que "els tècnics de la casa busquen la figura jurídica que pugui portar a terme el lideratge dels tres teatres de la ciutat".

Mentrestant, el Teatre Fortuny en concret s'ha quedat sense director artístic. Amb la jubilació de Josep Margalef la plaça ha quedat vacant, i no es preveu que s'ocupi mentre no s'aclareixi la fórmula jurídica que es busca. En paral·lel, el govern ha nomenat Francesc Cerro-Ferran, tal com confirmen diverses fonts municipals, per cobrir part d'aquestes funcions.

Ocupa una plaça de delegat de serveis, una de les tipologies de càrrecs de confiança, en aquest cas, a proposta del PSC. Malgrat que alguns anuncis públics ho afirmaven, per tant, no se l'ha nomenat director artístic, tot i que la seva trajectòria professional evidencia que és el camp en el qual estaria assessorant el govern. El cas és que aquesta direcció artística s'ha de cobrir a través d'un concurs públic acordat amb la Diputació de Tarragona.

Paraules clau:

Notícies relacionades