Back to top

Amanida de patata i bajoca

L'Ajuntament de Riudoms ens porta la recepta de la gastromòbil d'aquesta setmana: Amanida de patata i bajoca del xef Jaume Solé

Aquesta setmana, el riudomenc Jaume Solé ens prepara una amanida de patata i bajoca

Ingredients: 

Patata, bajoca, tomàquet del Montsant amb pernil ibèric i oli verge 

Ingredients per 1 ració:

Elaboració:

GASTROMOBIL amanida patata i bajoca

Preparació:

  1. Renteu les patates i bulliu-les senceres i amb pell, en abundant aigua amb sal durant aproximadament una mitja hora, depenent de la mida. Deixeu-les refredar.
  2. Renteu les bajoques i coeu-les al vapor o en aigua amb sal de 3 a 7 minuts, depenent de la mida.
  3. Un cop cuites les bajoques, refredeu-les en aigua amb gel perquè mantinguin el seu color verd intens.
  4. Peleu les patates i talleu-les a rodanxes.
  5. Renteu i talleu els tomàquets a mitja lluna fines.
  6. Poseu una base de mitges llunes de tomàquet que omplin la base del plat i a sobre, poseu les rodanxes de patata.
  7. Afegiu pols d’avellana i sal per sobre i després col·loqueu-hi damunt les bajoques i el pernil cruixent per decorar. Feu el mateix amb els tomàquets cirera confitats.
  8. Afegiu-hi una mica de sal (o pols de pernil), oli d’oliva, unes olives negres i pols d’avellana torrada.

Per fer el cruixent de pernil:

  1. Poseu les làmines de pernil sobre un paper de forn, tapeu-les amb un altre paper de forn amb una mica de pes a sobre perquè no voli el paper i col·loqueu-ho al forn uns 10 minuts a 200 graus.
  2. Una part d’aquest pernil la podeu fer servir per elaborar la pols de pernil.

El cuiner

GASTROMOBIL amanida patata i bajoca

La recepta d'aquesta setmana ens la porta el xef riudomenc Jaume Solé 

Maridatge

perlat vi gastromobil

Us recomanem que marideu aquest plat amb un Perlat DO Monstsant, de Cellers Unió. Un vi negre de tall modern, d’una gran intensitat aromàtica. Color cirera picota amb aromes de fruites vermelles semimadures que evoquen les mores, els gerds o la grosella negra. És fresc, sedós i elegant. Postgust persistent que ressalta pel seu especial caràcter que tan sols les terres del Montsant poden oferir.

Totes les receptes

Paraules clau:

Notícies relacionades