12:03 - 20 febrer 2024
Gastromobil
Bacallà confitat | Recepta
Vols aprendre a cuinar un bacallà confitat? Segueix aquesta recepta de la Gastromòbil de Canal Reus
Aquesta setmana a la Gastromòbil de Canal Reus aprenem a cuinar aquest bacallà confitat, amb el xef Edu Cuesta, del restaurant Gastro Bar MRKT de Salou.
INGREDIENTS
- 1 kg de morro de bacallà dessalat
- Oli d'oliva verge extra
- 2 grills d'all
- 1 fulla de llorer
- 0,2 kg de sobrassada
- 1 ceba tendra
- 0,5 kg de mel del Perelló
- 0,5 L de nata o crema de llet
ELABORACIÓ
- Confitem el bacallà posant oli d'oliva verge extra en una casserola amb una fulla de llorer i un parell de grills d'all. Quan l'oli estigui calent hi afegim el bacallà.
- Mentrestant, preparem la crema de sobrassada amb mel. En una paella escalfem un raig d'oli i hi sofregim la ceba tendra. Més tard, hi afegim la sobrassada i deixem que tregui tot el seu greix. Quan hagi tret el seu greix, hi afegim la crema de llet i deixem que redueixi.
- Quan estigui reduït, hi afegim la mel i ho barregem bé.
- Ho retirem tot del foc i ho emplatem.