Back to top

Els restaurants amplien l'oferta de menjars per emportar

El "take away", o servei per emportar, i el repartiment a domicili, són les alternatives que els queden als restauradors que volen mantenir activitat econòmica als seus establiments. I cada vegada són més els que s'hi sumen.

Cada vegada hi ha més restaurants que decideixen adaptar-se a la normativa anticovid i fer menjar per emportar, en comptes d'estar tancats. I això amplia la diversitat de plats elaborats que podem consumir a casa. Aquest és el cas del Mirall de Tres de Reus, que ha reobert aquest dissabte. Hi ha altres establiments, com La Piemontesa, que han anat més enllà i han obert noves línies de negoci per subsistir al tancament de les sales.

Portar la "cuina d'autor" a domicili  

Tres setmanes després del seu tancament per les mesures imposades per fer front a la covid, i veient que les restriccions s'allarguen, el restaurant Mirall de Tres de Reus ha decidit reobrir aquest cap de setmana acollint-se a la possibilitat de fer menjar per emportar. De moment no saben si el servei serà viable econòmicament, però ho veuen com una manera de generar alguns ingressos i de mantenir el lligam amb els clients. Malgrat tot, afirmen que l'adaptació no els ha estat fàcil, perquè traslladar cuina d'autor a domicili, ha suposat trencar una mica la filosofia de l'establiment, i apostar-ho tot al sabor. De moment, són els clients els que s'han d'apropar al restaurant per recollir el menjar, però estan estudiant ampliar el servei i portar-lo també a domicili.

Crear una botiga gourmet dins el restaurant

Aquesta ha estat l'alternativa que han posat en marxa a la pizzeria-restaurant Piemontesa del carrer Batan de Reus. El projecte de botiga gourmet va néixer aquest estiu, arran del tancament que van patir els restaurants durant la primera onada de la pandèmia. L'establiment forma part d'una cadena de 24 restaurants, i a més de potenciar el menjar per emportar i el repartiment a domicili, ofereixen als clients productes de qualitat, tant externs com de producció pròpia. I de fet, properament posaran en marxa una pàgina web perquè els clients puguin comprar online els productes de la botiga gourmet

Malgrat tot, des de La Piemontesa asseguren que la facturació els ha caigut entorn el 50%, i que aquestes opcions són per complementar les taules dels restaurants, que esperen que aviat es puguin tornar a omplir.

Paraules clau:

Notícies relacionades