Back to top

Barris de Reus

Sabies que Reus té més de 50 barris on hi viuen més de 100.000 persones? Descobrim alguns dels barris de la ciutat i les seves particularitats
reus

Vista aèria dels carrers de Reus - geoportal.reus.cat

Barri Immaculada

El barri Immaculada es defineix per ser una comunitat tranquil·la, amb poc moviment comercial. De fet, en tota la zona només hi ha tres bars, però la gent presumeix d'estar ben avinguda.


Barri Horts de Miró

El barri Horts de Miró és un petit oasi que es troba a la ciutat, aliè del ritme accelerat de la resta de veïns.


Barri Santa Anna

Ubicat al cor de la ciutat, el barri Santa Anna, ha passat de ser una de les zones amb una rutina marcada pels veïns a ser un punt de trobada per molts reusencs.


Barri Blancafort

El barri Blancafort s'autodefineix com a calmat però, alhora, en peu de guerra per defensar els projectes que considera vitals pel seu futur. Els veïns d'aquesta zona porten 4 anys reclamant un carril bici per poder connectar amb la ciutat. 


Barri Carrilet 

Des de l'arribada dels primers veïns, el barri Carrilet ha comptat amb molta vida, que ha mantingut fins a dia d'avui.


Barri Niloga

L'amor entre un home separat i una dona és el punt de partida del barri Niloga. ara bé, lluny del romanticisme, la neteja i el civisme són dos dels punts més preocupants de la zona.


Barri Mare Molas

El barri Mare Molas és una zona molt propera al centre de la ciutat i molt coneguda per la seva tradició comercial.


Barri els Poetes

Espronceda, Verdaguer o Guimerà són alguns dels lletraferits que donen nom al Barri els Poetes de Reus. El major creixement d'aquesta zona del nord de la ciutat es va experimentar als anys 90, on va nèixer la seva associació de veïns, que va destacar per la seva aportació cultural a la capital del Baix Camp.


Barri Sant Jordi

Envoltat de la gran Avinguda Sant Jordi, el Carrer del Roser i la Riera Miró, es troba el Barri Sant Jordi. Un oasi de petits carrerons i comerços històrics.


Barri Monestir

L'any 1992, una cinquantena de veïns del Barri La Pastoreta va decidir agrupar-se per formar una altra associació: el Barri Monestir.


Barri del Carme

La segona corona del centre de Reus. Així és com es coneixia el Barri del Carme als seus inicis, una zona molt cèntrica que agrupava fàbriques i indústries.


Passeig de Prim i Passeig de Sunyer

La rambla de Reus. Així és com alguns veïns anomenen els Passejos de Prim i de Sunyer, des de l'extrem de la Plaça Pastoreta fins a l'estació.


Barri Ample

Comerços de proximitat, botigues petites i qualitat. Així és com s'identifica el Barri Ample, un petit oasi comercial forjat amb pilars tradicionals i de família.


Barri de les Clarisses

L'Associació de Veïns El Santuari va néixer fa cinc anys per vetllar per la zona del barri de les Clarisses. En coneixem el seu veïnat.


Associació de Veïns La Puríssima Concepció

El casc antic ocupa una gran superfície al centre de Reus. L'Associació de Veïns Puríssima Concepció vetlla pel manteniment d'algunes zones del casc, que gestiona els carrers entre el Teatre Bartrina i el Pallol.


Mas Iglesias

El veïnat del barri Mas Iglesias presumeix de bones instal·lacions, però reivindica solucions a alguns problemes de la zona, com són la seguretat, la neteja o la prostitució.


Barri Juroca

Als anys 70, l'antic tros del Torroja es convertia en el Barri Juroca. Una zona que ha crescut com un poble petit i independent del centre, i on encara s'utilitza l'expressió 'pujar a Reus'. 

Paraules clau:

Notícies relacionades