11:35 - 23 setembre 2021
Gastromobil
Calamars farcits de botifarra de perol i rossinyols amb samfaina
Les receptes de la Gastromòbil: Calamars farcits de botifarra de perol i rossinyols amb samfaina, del restaurant La Giberga
Mai Martí és la cuinera del restaurant La Giberga. La proposta són calamars farcits de botifarra de perol i rossinyols amb samfaina.
Ingredients:
Per a 2 persones:
Per als calamars farcits:
- 6 calamars
- 1 botifarra de perol
- Rossinyols
- Ceba
- Pinyons
Per a la samfaina:
- 1 pebrot verd
- 1 ceba
- ½ pebrot vermell
- ½ carabassó
- ½ albergínia
- 4 tomàquets madurs
- Oli d’oliva verge extra OleAurum
- Sal
Per acabar el plat:
- Rossinyols
- Oli verd
- Tinta de calamar
Elaboració:

- Netegeu els calamars i trinxeu-ne les aletes i reserveu-ne les potes.
- Traieu la pell a la botifarra i trinxeu-la ben menuda. Talleu ben petits també uns rossinyols.
- Poseu oli a escalfar en un paella i un cop calent marqueu els pinyons i reserveu-los. Afegiu-hi la ceba picada i sofregiu-la .
- Afegiu-hi les aletes seguides dels rossinyols i la botifarra.
- Retireu-ho del foc i poseu el farcit en una màniga d'omplir.
- Per fer la samfaina talleu les verdures a la brunoise i fregiu-les en oli calent en aquest ordre: ceba, pebrot, albergínia, carabassó i finalment, el tomàquet ratllat, quan les verdures estiguin a mitja cocció.
- Per acabar, feu els calamars a la planxa o en una paella amb un raig d'oli.
- Salteu uns quants rossinyols que haureu reservat.
- Munteu el plat amb la base de samfaina, per sobre els calamars i acabeu-ho amb els rossinyols saltats i un raig d'oli verd.
El Restaurant

- Restaurant La Giberga
- 977 34 29 47
- Carrer d'en Vilar, 12, 43201 Reus
Postre

Us recomanem que acompanyeu aquest plat amb unes virtanias i els dragees de Virginias. Els nous bombons a base de xocolata i ametlles i seductores combinacions a base de fruites.