Back to top

Mossèn Joan de Vic recupera el ball complet pels 40 anys

Aquest dissabte, de manera excepcional, la dansa ampliarà el nombre de membres i la cançó per tornar a portar, a les places de Reus, la seva versió històrica.

La Dansa de Mossèn Joan de Vic està d'aniversari i, per celebrar-ho, han recuperat el ball complet. Dels nou membres que surten normalment passaran a quinze, i allargaran la cançó per fer-la sencera. Es tracta d'una variant que només es podrà veure aquest dissabte, 16 de setembre, en el marc de la commemoració dels 40 anys del ball.

A dos quarts de sis de la tarda faran la primera passada, a la plaça de Sant Pere. La repetiran a un quart de set al raval de Santa Anna i a les set a la del Doctor Sabater, al carrer de Sant Joan. A tres quarts de vuit el ball es farà a la plaça d'Evarist Fàbregas, al Pallol i tot plegat culminarà a dos quarts de nou a la plaça del Mercadal. Mossèn Joan de Vic, com altres elements del Seguici, compta amb algun vestit més que els necessaris per ballar perquè els dansaires puguin fer canvis.

En el seu cas, l'any 2018 van renovar el vestuari, i ja en van fer de més no només per permetre canvis. Aleshores ja tenien la idea de poder recuperar, en algun moment, el ball tradicional complet. Una iniciativa que, finalment, servirà per celebrar-ne els 40 anys. La cap de colla del ball, Dèlia Bros, explica que "està documentat que algunes variants de la dansa tenia tretze balladors, àngel i dimoni, i ho hem incorporat".

Una altra característica que s'ha recuperat fa referència a la cançó. "La que ballem amb el Seguici té quatre estrofes i, la que hem recuperat, onze". La festa seguirà, a dos quarts d'onze de la nit, a la plaça de la Farinera i ho farà, per rematar la celebració, amb l'actuació de Carles Belda i els DJ Reme per una banda, i Guapa i Calvo per l'altra.

Paraules clau:

Notícies relacionades