Back to top

Els Avis i Àvies de Cambrils per la Llibertat, un any de reivindicació

La taca d'oli originada pels Avis i Àvies de Reus per la Llibertat es consolida. Demà dijous, el col•lectiu originat a Cambrils compleix un any d'existència. Coincidint amb l'aniversari, els han acompanyat un senador d'Esquerra i un diputat de Junts per Catalunya al Parlament.
avis

Fa un any que els Avis i Àvies de Cambrils per la Llibertat es reuneixen setmanalment per demanar l'alliberament dels presos polítics. Amb el col·lectiu reusenc com a referent, el grup s'ha concentrat cada dimecres des del febrer de 2018. Malgrat que no es tracta d'un aniversari festiu, donat l'empresonament dels polítics i líders independentistes, des del col·lectiu cambrilenc fan un bon balanç d'aquest any de vida.

Coincidint amb aquesta data marcada al calendari, els avis i àvies de Cambrils han rebut el suport per part de la classe política, que s'han personat a la plaça de la Vila. Entre els càrrecs destacats, el senador Josep Rufà i el diputat i secretari de la Mesa del Parlament de Catalunya Eusebi Campdepadrós, qui han posat l'accent en la importància de la mobilització ciutadana i d'altra banda, en el judici del procés, el qual consideren injust.

Amb la ja tradicional cantada de l'Estaca i la volta a l'illa de cases del barri antic, els Avis i Àvies per la Llibertat han donat per acabat l'acte, on no hi han faltat les fotografies dels empresonats i les pancartes on reclamen una justícia digna. Aquest dijous, membres del col·lectiu seran presents al programa d'aquesta casa, Avui Cambrils.

Notícies relacionades