Back to top

La Creu Roja porta medicació de l'hospital a les cases dels malalts

En dues setmanes, ja han fet 40 assistències a Reus i a les comarques veïnes. El servei va destinat exclusivament a persones malaltes sense xarxa familiar propera que no poden desplaçar-se fins a l'hospital.
Voluntari de la Creu Roja

Els serveis de la Creu Roja no s'aturen i, tot i només ser 15 voluntaris a la capital del Baix Camp, l'entitat segueix atenent a les persones més vulnerables.

De fet, a causa del confinament, la Creu Roja de Reus ha activat el servei de transport de medicaments a aquells malalts que per ser un perfil de risc davant el coronavirus, no poden desplaçar-se fins a la farmàcia de l'hospital per comprar la seva medicació. De moment, ja han atès una quarantena de malalts. El 60% d'aquests són de Reus, la resta de les comarques veïnes.

Doblen les comandes d'aliments

Pel que fa a la distribució d'aliments a famílies en situació de vulnerabilitat econòmica, l'entitat ha doblat el nombre de comandes. Si abans, normalment, repartien aliments a una quinzena de famílies, ara durant aquesta setmana ja han hagut de repartir menjar a 40 famílies. Un fet que des de la Creu Roja creuen que un cop s'acabi el confinament, la situació s'agreujarà.

Més de 4.000 trucades a la província

Des que es va iniciar el confinament, la Creu Roja ja ha trucat a 400 famílies de la capital del Baix Camp en situació de vulnerabilitat per conèixer el seu estat. En total, han fet més de 4.000 trucades a persones de la província.

Trucades de la Creu Roja

De moment, no calen més voluntaris

La quinzena de voluntaris de la Creu Roja juntament amb alguns treballadors de l'entitat, treballen al 100% de les seves possibilitats per poder oferir els serveis ja esmentats. Tot i que han rebut sol·licituds de persones que volen ajudar-los amb el voluntariat, la Creu Roja explica que no agafaran a cap voluntari més perquè no volen 'posar en perill a més persones de les necessàries'. De fet, tots els voluntaris de l'entitat han rebut una formació online sobre la COVID-19.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades