Back to top

5 consells per escalfar casa teva i estalviar energia

Amb l'arribada del fred el consum d'energia per escalfar-nos puja, i amb ell les despeses. Et donem un seguit de consells per escalfar la casa i estalviar en energia.

1. Purga els radiadors de casa

Extreure l'aire dels radiadors és essencial, al menys un cop a l'any principalment quan arriba el fred, ja que aquests acumulen bombolles d'aire que impedeixen l'adequat pas de la calor i n'augmenten el consum. 

Si el que tenim a casa és una caldera, el millor es netejar-la per produir menys residus i estalviar combustible. A més, és molt més segur tenir-la neta. 

fred

2. Ventila l'habitatge de forma correcta 

Per no perdre energia ni escalfor es recomana ventilar la llar de 10 a 15 minuts, evitant així l'excés d'humitat i eliminant substàncies contaminants que puguin ser perjudicials. 

Quan vagis a ventilar assegura't que els radiadors estiguin apagats i aprofita el moment més assolellat del dia (el més recomanable és al migdia).

fred

3. Puja i baixa les persianes en funció del sol 

És important aprofitar els raig de sol per tancar la calefacció i deixar que la pròpia escalfor del sol penetri a l'interior de la llar. De la mateixa manera, quan desaparegui el sol has d'evitar que s'escapi la calor ja acumulada i, per tant, tancar cortines i baixar persianes. 

fewed

4. Aïlla tèrmicament la llar en la mesura que es pugui 

Per la part inferior de les portes s’escapa l’escalfor, i això es pot solucionar col·locant-hi catifes o tapant-ne les juntes amb peces aïllants. Això també es pot aplicar a finestres i balcons. Una gran part de la climatització de la llar es perd per murs i finestres, per petites escletxes i esquerdes als quals no donem importància. Per això, és imprescindible segellar les esquerdes i buits pels quals pugui entrar el fred.

portes

5. No cobreixis els radiadors 

Sovint es té costum de col·locar peces de roba sobre els radiadors, ja sigui per escalfar-la o per eixugar-la. Això fa que no puguin escalfar igual i la caldera ha de treballar més i consumir més energia. Igual que la roba obstrueix el funcionament correcte de la calefacció, també passa amb els mobles, que han d’estar a certa distància perquè no n’obstrueixin el funcionament.

radiadir

Com escollir una estufa elèctrica?

Una de les alternatives bàsiques als radiadors són les estufes elèctriques, ja que tenen l'avantatja de poder emprar-se a qualsevol lloc. Per comprar una estufa s'ha de tenir en compte: 

  • Potència: De mitjana la seva potència no supera els 3kW, però si el que volem es escaldar una habitació ben aïllada, amb una potència de 100 a 150 W per metre quadrat en tenim suficient. Si l'habitació no compta amb un bon aïllament tèrmic serà més complicat escalfar-la. Les estufes elèctriques estan pensades per escalfar àrees petites. 
  • Seguretat: Una estufa elèctrica por ser perillosa en certes situacions, ja que s'ha de vigilar amb l'acumulació de diòxid de carboni a l'aire.
  • Longitud: Les estufes elèctriques han de connectar-se a la xarxa elèctrica tota l'estona, fet que limita força. Per això es recomana emprar una estufa amb un cable de, al menys, 3 metres de llargada.  
  • Funcions addicionals: La regulació de potència marcarà la diferència en la qualitat de l'estufa. Alguns models, a més, compten amb un temporitzador. Ambdues funcions ajuden a estalviar energia ja que, un cop aconseguida la temperatura desitjada, l'estufa s'apaga automàticament.

 

estufa

Paraules clau:

Notícies relacionades