Back to top

Un agost amb turisme que no ha assolit les expectatives

La pandèmia s'ha fet per fi enrere i ha donat pas, altra vegada, a l'arribada del turisme aquest estiu. Una vegada passat l'equador de la temporada alta, el sector continua esperant una recuperació de les xifres registrades en anys precovid que, dubtosament, assoliran.

Les esperances eren altes. I els resultats han estat a l'altura. El turisme de la Costa Daurada s'ha recuperat, però encara ha faltat una petita empenta per obtenir xifres prepandèmiques. Aquest passat cap de setmana és el que es considera com el més potent de l'estiu: 15 d'agost, festiu i que a més ha caigut en pont. A més, marca l'equador de la temporada alta i el punt àlgid d'aquesta.

Un bon juliol, però sense complir expectatives

De fet, a mitjans de juliol, des de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la Província de Tarragona ja es va anunciar que la costa havia recuperat xifres prepandèmiques. Tot i això, de cara a l'agost, van retrocedir i asseguraven que, tot i haver tingut un bon mes de juliol, encara no havien complert les expectatives de recuperar els nivells previs a la covid. De fet, al llarg d'aquest mes de vacances, s'espera poder superar substancialment les xifres del juliol i aconseguir una ocupació d'entre el 80 i el 90%.

Amb tot, les esperances estan posades en aquest mes d'agost que, una vegada el 15 d'agost ja ha passat, queda poc perquè els turistes vagin desapareixent a poc a poc i es doni la temporada per tancada. De fet, els mateixos restauradors han assegurat a Canal Reus TV que han tingut molta clientela, però no tanta com esperaven. Tot i això, encara esperen a acabar els dies potents, que s'allarguen fins al dia 20 d'agost.

Durant aquests últims dies potents, la mirada se centra en els visitants estatals i francesos, els quals s'han interessat molt en l'oferta rural i de càmpings. Alhora, un mercat que s'està allunyant molt és el públic anglès i rus que havien estat els protagonistes durant els anys previs a la pandèmia, i pel qual el sector està mostrant una certa preocupació per la seva importància en el negoci.

Parlem amb els restauradors per saber com han viscut aquest pont

Paraules clau:

Notícies relacionades