Back to top

L’ocupació turística a la costa es recupera i a l’interior retrocedeix

El cor de la Costa Daurada recupera la plena ocupació durant tot l’estiu; mentre que l’interior disminueix l’ocupació del mes de juliol però concentra la demanda a l’agost

La previsió d’ocupació durant la present temporada d’estiu presenta dues realitats diferents a la província de Tarragona, segons si el destí és de costa o d’interior.

En el cas de la Costa Daurada, es recupera la plena ocupació que havia perdut durant la pandèmia per la dificultat d’acollir al client internacional. En el cas de l’interior i de destins de costa com les Terres de l’Ebre, disminueix l’ocupació respecte del juliol de 2020 i 2021, en què el turista va optar per destins rurals i nacionals.

Malgrat tot, l’interior i aquesta altra Costa Daurada (la que disposa de menys recursos i possibilitat i, per tant, la que més necessita promoció econòmica institucional per mantenir i potenciar la riquesa i diversitat del territori), preveu una bona temporada d’agost, recuperant la tendència dels anys anteriors a la crisi en què la demanda també es concentrava en aquest mes.

Més platja i menys muntanya

Els motius d’aquest retrocés generalitzat el mes de juliol en zones d’interior i que no pertanyen al cor vacacional de la Costa Daurada, s’atribueix que el turista nacional no repeteix a les zones que havia escollit les dues temporades passades, quan buscava destins de natura, més petits, més segurs i menys massificats.

Així doncs, aquell turisme de proximitat i d’interior que va potenciar la pandèmia no s’ha consolidat, ans al contrari, ha anat a la baixa, a favor dels destins de costa més turístics i de les sortides a l’estranger. Aquesta tendència ha fet que el cor de la Costa Daurada també presenti un estiu amb xifres rècord, en recuperar el turista internacional i el seu comportament de viatge habitual.

Un augment de preus?

El sector també destaca la preocupació per la necessitat d'apujar el preu del servei a conseqüència de l’augment continu del preu dels productes. I tem que el client no estigui disposat o no pugui assumir l’augment de costos. Per altra banda, els hostalers remarquen que aquells establiments que optin per mantenir els preus amb l’objectiu de conservar la clientela, poden posar en perill el futur del seu negoci per la manca de viabilitat i, de retruc, la del sector.

Així doncs, es dibuixa un estiu que torna a la realitat de prepandèmia, recuperant el turisme en determinades zones de costa.

Paraules clau:

Notícies relacionades