Back to top

Aigües de Reus inicia aquesta setmana sis obres en diversos barris de la ciutat

Aquestes actuacions estan vinculades a la renovació de les xarxes d'abastament i sanejament amb l'objectiu de millorar el comportament hidràulic de la xarxa de la ciutat.

Aigües de Reus inicia aquesta setmana sis obres en diversos barris de la ciutat, vinculades a la renovació de les xarxes d’abastament i sanejament. L'empresa municipal engega fins a finals d'any i principis de 2021 un paquet d'inversions que han de contribuir a la millora del servei i a la reactivació econòmica.

Comencen aquesta setmana

Els treballs que s’inicien aquesta setmana són els següents: reparació de la xarxa d’abastament del carrer Penedès; connexió de la mina Monterols sota la carretera de Castellvell; millora de les xarxes de sanejament i abastament al passatge de l’Oliver, i reparació de la xarxa de sanejament als carrers Àngel Guimerà (entre Campoamor i Zorrilla), Joan Maragall i passatge Mont-roig del Camp (entre carrers Alcalde Pascual i Mare de Déu del Pilar).

En la majoria de casos, els treballs tenen com a objectiu la millora del comportament hidràulic de la xarxa de la ciutat, atès que les actuals canonades són de diàmetres petits i materials obsolets.

L’import total  de les obres s’eleva a 277.239 euros, dels quals els costos es distribueixen de la següent manera: carrer Penedès (44.833 euros); Joan Maragall (43.848 euros); Àngel Guimerà (44.976 euros); passatge de Mont-Roig del Camp (47.241 euros); mina de Monterols amb carretera de Castellvell (48.072 euros), passatge de l’Oliver (48.269 euros).

Els treballs que es duen a terme no representen cap despesa per als veïns dels carrers afectats, sinó que estan finançats íntegrament per Aigües de Reus.

Altres actuacions

Altres obres que es preveu que comencin abans de final d’any o les primeres setmanes de 2021 són les següents: renovació de la xarxa de sanejament al carrer Joan Alcover (entre Recasens i Mercadé i Puigmal); reparació de l’antiga xarxa de sanejament en alta al carrer del Condesito; arranjament del col·lector de l’avinguda de Bellisens–avinguda Universitat; renovació de la xarxa d’abastament de l’avinguda Dr. Vilaseca (entre el carrer d’Espronceda i la plaça del Nen de les Oques), de l’avinguda de Sant Bernat Calbó, i dels carrers Astorga, Llevant, Lleó XIII, Narcís Oller, Pi i Margall i Antoni Aulestià Pijoan.

Les obres, vinculades a la reparació i renovació de la xarxa d’abastament i sanejament, estan en consonància amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU i el Pla d’Acció Municipal 2019-2023, que incorpora “la priorització de l’aigua com a element de gestió urbana”.

Sense riscos per a la salut

Totes les obres es posen en marxa d’acord amb les normes i protocols que determina l’actual emergència sanitària. Cada una compta amb un informe específic d’avaluació de riscos, que preveu mesures particulars per a cada cas. Un informe d’avaluació preceptiu que compta amb la supervisió i aprovació per part de la direcció i del Coordinador de Seguretat i Salut de les obres.

Com és habitual en totes les obres que impulsa a la ciutat, Aigües de Reus posa a disposició dels veïns de l’àrea un telèfon (977345843) per a qualsevol consulta durant les obres i agraeix anticipadament la col·laboració dels veïns de la zona, tot desitjant que les molèsties i interferències siguin mínimes durant l’execució dels treballs.

Paraules clau:

Notícies relacionades