Back to top

Alerten d'una nova línia de MAT que afectarà Baix Camp i Priorat

Les entitats ecologistes del territori estudien com presentar al·legacions en oposició al projecte de Molta Alta Tensió de 180 quilòmetres que creuarà pràcticament la meitat del territori català.

Una nova línia de Molta Alta Tensió vol creuar les Terres de l'Ebre, el Priorat, el Camp de Tarragona i el Penedès i arribar fins al Baix Llobregat. Aquest projecte es troba ara mateix en fase d'informació pública de la mà de Forestalia, un grup d'empreses dedicat a les energies renovables.

Juntament amb aquesta nova MAT, Forestalia també ha presentat un paquet d'instal·lacions eòliques i fotovoltaiques a Terol, Saragossa, Barcelona i Tarragona.

Les entitats ecologistes s'oposen al projecte

Diverses entitats ecologistes del territori com Xarxa Sud o Gepec EdC ja estan estudiant com rebutjar el projecte perquè consideren que es tracta d'un perjudici mediambiental. El projecte es va publicar al BOE el 28 de juliol. El consultor mediambiental, Joan Pons, crida als ajuntaments i a les entitats a valorar el projecte i a respondre si consideren que no és profitós pel territori. Ara tenen 30 dies per presentar al·legacions.

Alguns dels municipis afectats al Priorat i el Baix Camp són Falset, el Masroig, Duesaigües, Alforja, Almoster, la Selva del Camp, l'Albiol, Riudecols i Aleixar.

Paraules clau:

Notícies relacionades