Back to top

Alguns pagesos han pogut perdre fins al 80% del conreu d'avellana primerenca

Des d'Unió de Pagesos es demana celeritat en el procés d'indemnització i un millor estat i manteniment de les rieres.

Les tempestes de pedra i aiguats dels passats dies 16 i 17 d'agost van afectar a diverses poblacions de la zona del Camp de Tarragona, com ara la zona nord de Reus i una part de La Selva del Camp. Els conreus d'avellana es van veure danyats per una pluja molt forta i d'una durada breu, i com a resultat, les avellanes que hi havia a terra, un terra inundat, s'han perdut. Es calcula que, de la varietat italiana, l'avellana primerenca, hi ha pagesos que han pogut arribar a perdre entre el 50 i el 80% del conreu.

avellanas

Des d'Unió de Pagesos es demana a l'Agència Catalana de l'Aigua que es tingui una major cura de les rieres i rius. El sindicat demana una valoració ràpida de les pèrdues perquè s'indemnitzi de manera justa la pagesia amb mesures com l'adequació de l'IRPF als danys comptabilitzats. En aquests moments, els pagesos i les pageses, els grans afectats per les pluges, es troben a l'espera que els pèrits valorin els danys per tal de cobrar l'assegurança.

Més enllà del Baix Camp

La vinya d'una part del Tarragonès i els conreus d'horta en aire lliure al Baix Penedès també van experimentar danys de cara a la campanya de tardor-hivern.

Paraules clau:

Notícies relacionades