Back to top

Arxivada la causa contra cinc independentistes de Reus per les protestes postsentència

Els cinc independentistes, entre els quals es troba l'exregidor de la CUP Edgar Fernández, estaven acusats de desordres públics

El Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus ha arxivat definitivament la causa contra els cinc activistes reusencs, acusats de protagonitzar desordres públics com a resposta a la sentència del referèndum de l'1 d'octubre. Entre els acusats figura l'exregidor de la CUP, Edgar Fernández.

Investigats per les protestes postsentència

La investigació se centrava en els fets ocorreguts durant la protesta del 14 d'octubre de 2019, organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Unió de Pagesos a Reus.

Després d'una manifestació pacífica al centre de la ciutat, un grup de manifestants es va traslladar fins a les dependències de la comissaria de la Policia Nacional, on es trobaven alguns membres de Vox amb una bandera espanyola. Això va provocar crits i, en alguns casos, el llançament d'ous.

No han pogut identificar cap acusat

En la resolució, es destaca que no s'ha pogut identificar la persona que va llançar una llauna contra els membres de Vox. També s'ha indicat que una de les investigades portava un cúter, però el jutge ha subratllat que no es va utilitzar amb intencions agressives.

Pel que fa a l'exregidor de la CUP, Edgar Fernández, l'instructor ha assenyalat que els agents policials no van presenciar cap acte violent protagonitzat per Fernández.

"Examinades les actuacions, no es pot apreciar cap acte de violència per part dels investigats", ha sentenciat l'instructor, afegint que els agents van afirmar que no hi va haver cap situació de perill real. En vista d'aquestes consideracions, el jutge ha decidit arxivar definitivament la causa, alliberant els investigats de les acusacions de desordres públics.

Aquest cas singular es converteix en una de les diverses causes obertes contra manifestants independentistes per les protestes postsentència. Alerta Solidària ha aprofitat l'ocasió per demanar l'arxivament de la resta de procediments oberts.

Paraules clau:

Notícies relacionades