Back to top

Avança el projecte de la moneda local de Reus

L'Observatori de la Moneda Complementària ha presentat l'estudi de viabilitat d'una moneda local a Reus per tal d'optimitzar els diners de les subvencions públiques

Fa uns mesos els vam explicar que Reus s'estava plantejant implementar una moneda local. L'Observatori de la Moneda Complementària ha presentat un estudi per qualificar la seva viabilitat. Els resultats han identificat que dels diners que es reben de les subvencions públiques, 2,7 milions d'euros es queden a la ciutat i els reben les diferents entitats, comerços i empreses. 

Un projecte per optimitzar l'economia 

L'objectiu de l'estudi és que els diners que impacten directament en l'economia de la ciutat, no se'n vagin fora. Per aquest motiu, es vol implementar la moneda local. D'aquesta manera, els més de dos milions d'euros, es quedarien a la ciutat i circularien a través de la xarxa de proveïdors que s'hi adhereixin. 

Carles Prats, regidor d'Economia i Ocupació, creu fermament que aquest projecte afavorirà el comerç i els serveis generals. A més, es veu com una oportunitat de posar en contacte a reusencs i reusenques de diferents edats, gèneres i procedències, ja que es planteja com un instrument local que podrà fer servir tothom.

Quines característiques tindria aquesta moneda?

La moneda tindria un format digital amb una equivalència d'1 amb 1 amb l'euro; el nom el podrien triar els veïns i les veïnes de la ciutat. Amb aquest estudi, que ha identificat la quantitat de diners que es queden a Reus, el projecte cada vegada està més a prop de fer-se realitat. 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades