Back to top

Baixa l’abandonament d’animals a Reus

La plataforma digital Benestar Animal ha incrementat la recuperació i adopció d’animals abandonats.

La regidoria de Medi Ambient ha detectat una baixada en les xifres de recollida d’animals abandonats a la ciutat de Reus mentre continua la tendència a l’alça en les xifres d’adopció mitjançant el web municipal de Benestar Animal. Ara mateix només hi ha 16 gossos i 3 gats disponibles per ser adoptats. L’any 2020, es van fer 59 adopcions de 186 animals recollits i la taxa de recuperació (animals adoptats més animals recuperats pels seus amos) va ser del 84,41 %.

Les xifres dels tres darrers anys mostren un augment al 2020 de més del 10% en la taxa de recuperació. Respecte als gats, cal destacar que no tots els felins recollits són adoptables ja que alguns són ferotges i, per tant, la taxa de recuperació és més baixa.

Animal Any Total animals recollits Recuperacions per amo Adopcions Taxa de recuperació
Gos 2018                217                  117        84             74,17%
Gos 2019                248                  128        56             74,19%
Gos 2020                186                   98        59             84,45%
Gat 2018                 14                    1         7             57,14%
Gat 2019                 23                    3         8             47,82%
Gat 2020                 20                    2         7               45%

Menys gossos perduts a causa de les restriccions de mobilitat

Des dels serveis de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus s’ha detectat que la tendència continua aquest 2021, segon any de pandèmia, ja que fins a data d'avui, les restriccions de mobilitat afavoreixen la no recollida d'animals, ja que a menys mobilitat, menys gossos es perden o s'escapen. “Ja ho vam veure l'any anterior, sobretot en el temps de confinament domiciliari, però també quan les restriccions van ser menys restrictives”, apunta el regidor de Medi Ambient i Recursos Humans, Daniel Rubio. “Campanyes com ‘No et Perdis’ per conscienciar la identificació mitjançant el xipatge estan donant els seus resultats. Esperem que quan acabi aquesta situació excepcional la tendència es mantingui”, afegeix el regidor.

A l’Última Llar, l’empresa encarregada del servei de recollida d’animals i del manteniment del web d’adopció animal, també han percebut aquesta tendència i actualment tenen menys animals del que era habitual al centre (uns 100 gossos que representen el 40% de la seva capacitat). Per aquest motiu, tot i rebre moltes visites de famílies interessades en adoptar no tothom pot satisfer les seves necessitats i trobar el tipus d’animal que busquen.

La plataforma digital 'Benestar Animal' facilita l'adopció

La regidoria de Medi Ambient va posar en marxa el passat mes d’agost de 2020 la plataforma digital reus.cat/benestar-animal per incrementar la recuperació i adopció d’animals abandonats i per facilitar el procés d’adopció.

adopció animals Reus

Amb aquest objectiu la plataforma incorporada al web municipal mostra la relació dels animals que es poden adoptar, amb diversos filtres segons espècie, raça, gènere, i el centre o refugi on es troben; així com els mecanismes que cal seguir per adoptar-los degudament. L'eina digital ofereix detalls sobre la normativa de tinença d'animals així com el procediment per xipar-los i censar-los; i informa de la ubicació dels espais d'higiene i esbarjo per a gossos de que disposa la ciutat.

Paraules clau:

Notícies relacionades