Back to top

'Benestar Animal' ja ha permès l'adopció de vuit mascotes

Fa poc més d'un mes que l'Ajuntament de Reus va presentar una plataforma digital que pretén fomentar l'adopció i que ha de servir, també perquè es puguin recuperar els animals que es perden.

'Benestar Animal' és una pàgina web que té com a objectiu facilitar la trobada de la mascota en cas de pèrdua i fomentar i agilitzar el procés d'adopció. De fet, en els poc més de trenta dies de funcionament de l'aplicatiu, ja s'han adoptat vuit animals, i la plataforma ha rebut la visita de més de 12.000 persones.

Daniel Rubio, regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus, assegura que cada cop més cal vetllar perquè els animals que no tenen llar la puguin acabar tenint: "hem de garantir que cada cop l'adopció sigui una opció que estigui per davant de la compra". Pel que fa al nombre d'adopcions durant la pandèmia, Rubio assegura que a la ciutat es van frenar, perquè hi havia gent que només volia tenir un gos per treure'l a passejar i poder sortir de casa

L'eterna pugna contra els coloms

Ara bé, una cosa són les mascotes i una altra les plagues. En aquest aspecte Rubio va explicar que l'Ajuntament continua la seva creuada particular contra els coloms en dues línies: el pinso esterilitzant, que evita la proliferació de naixaments i també mecanismes de captura per reduir l'impacte d'aquest animal a la ciutat, tan en l'àmbit de la neteja com de la salut pública. 

Pel que fa a la nova licitació del contracte de servei de recollida d'animals de la via pública, Rubio assegura que es desencallarà aquesta tardor. 

Entrevista 

Paraules clau:

Notícies relacionades