Back to top

Baixa l'atur del juliol un 4.53% al Camp de Tarragona i l'Ebre

En el conjunt de l'estat també s'ha reduït un 2.33%, xifra que segons el Ministeri de Treball, és la major caiguda de l'atur des del juliol de 1997

Després de les pujades abruptes registrades el març i l'abril, els primers mesos del confinament, l'atur cau en el conjunt de l'estat aquest mes de juliol. La reducció ha estat de 89.849 persones, una reducció del 2,33%. Segons el Ministeri de Treball, que ha donat a conèixer les dades, és la major caiguda de l'atur des del juliol de 1997

Segons el Ministeri de Treball, que ha donat a conèixer les dades, és la major caiguda de l'atur des del juliol de 1997.

En el si de les comarques tarragonines, la xifra d'aturats s'ha reduït en 2.643 persones aquest mes, un 4,53% respecte del mes passat.  

Pel que fa als nous contractes, se n'han registrat 1.536.122 segons les dades del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE). 

contractes

Les dades per sectors

El sector econòmic que ha recuperat més treballadors ha estat el dels serveis, el mateix que va patir una frenada en sec un cop decretat l'estat d'alarma. Al costat oposat, ha estat el sector de l'agricultura qui ha incrementat la xifra d'aturats en el conjunt de l'estat.

Pel que fa a les Comunitats Autònomes, Catalunya està entre les tres primeres que han reduït aquest mes les xifres d'aturats, darrere d'Andalusia i la Comunitat Valenciana, amb 15.670 parats menys. 

Per bé que les dades són positives, els efectes de la pandèmia encara tenen incidència en l'economia catalana. Així, l'atur del territori és gairebé un 30,8% superior respecte el mateix període de l'any passat. L'any passat hi havia 358.830 aturats, mentre que enguany la xifra s'enfila fins als 469.349.  

Paraules clau:

Notícies relacionades