Back to top

El Ball de Gitanes es renova en la celebració dels seus 40 anys

El ball reusenc ha presentat un canvi en la seva vestimenta i en la seva coreografia, de cara a la Festa Major de Sant Pere.

El Ball de Gitanes de Reus celebra enguany els seus 40 anys de trajectòria. De fet, va ser amb el Ball de Gitanes que va néixer la Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus. La valoració del camí fet des del ball és molt positiva, i amb una represa de la festa Major de Sant Pere a tocar, encara ho és més.
 
Han aprofitat l'ocasió per fer un canvi de vestuari i un canvi en la coreografia. Pel que fa a la vestimenta, han deixat enrere els colors vius per les faldilles i han volgut actualitzar la seva estètica amb un retorn als orígens, ja que el disseny està basat en els dibuixos que feia Antoni de Bofarull a mitjans del s. XIX, amb unes tonalitats més suaus a les actuals. A més, la confecció ha anat a càrrec de la modista Cinta Ferré, membre del mateix ball. Pel que fa a la música i a la coreografia han adaptat una part a la melodia tradicional, que portava un ritme ternari.

Celebració amb altres balls de gitanes del territori

En aquesta celebració dels seus 40 anys han volgut que els acompanyessin els Balls de Gitanes de Vilafranca, La Selva del Camp, Sitges i Tarragona, amb qui han dansat pels carrers de la ciutat. Sens dubte, les ganes de Sant Pere ja envaeixen els carrers de la capital del Baix Camp.

Paraules clau:

Notícies relacionades