Back to top

El Bravium posa en dubte com la Prioral es va fer propietària del Centre Catòlic

L'entitat assegura haver trobat documentació que apunta al fet que l'església va requisar l'edifici el 1956 tot i que una entitat havia pagat religiosament la hipoteca de la seva compra

Aquest divendres farà un any que el Bravium va haver de marxar de l'edifici del carrer de la Presó, perquè la propietat, la Prioral de Sant Pere, al·legava que hi havia greus deficiències estructurals.

L'entitat ha volgut fer un balanç, explicant que ha pogut mantenir l'activitat tot i l'exili al qual asseguren s'han vist obligats, gràcies a la implicació de la gent i a la col·laboració d'associacions com L'Orfeó Reusenc.

Un document a l'arxiu

Amb tot, el que més ha sorprès, és la troballa d'un document que la gent del Bravium assegura que sempre s'ha sabut que existia, però que ara s'ha pogut llegir detingudament. Un document que explicaria que la Prioral va requisar l'edifici perquè l'entitat que n'era prioritària, el Centre Catòlic, havia desaparegut.

Segons les deduccions del Bravium, l'església s'hauria quedat l'edifici perquè els estatuts de l'entitat desapareguda així ho recollien. Amb tot, el Bravium argumenta que l'entitat, amb la hipoteca diligentment pagada durant dos anys, sí que existia i que el que no es van trobar són els documents registrals. Un assumpte estrany que des de l'entitat tampoc no són capaços de veure si té algun tipus de recorregut.

El Bravium no vol parlar d'immatriculació, però sí que deixen clar que el canvi de propietat té més ombres que llums. 'Nosaltres no diem que siguem els propietaris de l'edifici, és evident que segons registre la Prioral és la propietària, però també és cert que estem estudiant de portar-ho davant d'un advocat', diu Ferran Figuerola, president del Bravium.

Paraules clau:

Notícies relacionades