Back to top

L'Església tanca el Bravium pel mal estat de l'edifici

L'immoble té greus problemes estructurals que cal reformar de manera pràcticament íntegra. S'espera que el tancament sigui temporal i es pugui reprendre l'activitat un cop acabades les obres.

Que l'estat de l'edifici del Bravium era deficient no és una novetat. Fa anys que es parla, entre bambalines, de la necessitat de fer una actuació arquitectònica a l'immoble que acull el Bravium Teatre. Ara, un estudi encarregat per la Delegació Diocesana per als Béns de l'Església, ha determinat que l'estat és més deficient del que s'esperava. 

Tot plegat obliga a una actuació urgent. I abans de plantejar-la, cal analitzar en profunditat què cal fer-hi. Per això s'haurà de tancar l'espai mentre es faci un estudi més exhaustiu de la situació estructural de l'edifici del carrer de la Presó. Els principals problemes són als fonaments, així com també que una part de l'immoble pateix aluminosi. 

De moment no hi ha terminis per determinar quan es podrà recuperar l'espai, per bé que des de Delegació Diocesana esperen que el Bravium pugui continua ocupant l'espai en els pròxims anys. Però el tancament ha de ser imminent. 

Un espai sense lloguer

roda premsa bravium

Un dels motius pels quals la situació es troba tan al límit és la manca d'inversió en obres de manteniment de l'immoble. Tot plegat l'any en el qual s'ha acabat el contracte de lloguer que permetia al Bravium fer ús de les instal·lacions de l'antic Centre Catòlic. La manca de pagament per part de l'entitat i la falta de voluntat de l'església de fer-hi el manteniment han estat part del problema

Per tot plegat, aquest dijous també s'ha anunciat la voluntat de canviar la fórmula a través de la qual es gestiona l'espai. Els responsables de l'església no tanquen la porta a buscar la manera que l'edifici generi una rendibilitat que permeti el seu manteniment. 

Aturada de l'activitat

El Bravium Teatre, que enguany compleix 70 anys d'història, haurà de suspendre totes les activitats previstes per aquest proper mes d'abril. De fet, aquest mateix dijous, l'entitat ha fet arribar a tots els mitjans de comunicació la tradicional programació. 

Paraules clau:

Notícies relacionades