Back to top

El càncer de mama, cada vegada amb més supervivència

A Catalunya, cada any es diagnostiquen gairebé 5.000 casos nous, dels quals un 12% aproximadament, corresponen a la província de Tarragona.

El càncer de mama continua sent un dels càncers més freqüents entre les dones. A la província de Tarragona, en l'últim any s'han diagnosticat més de 600 casos nous. Malgrat que les xifres continuen sent altes i no disminueixen a mesura que passen els anys, la seva quota de supervivència cada vegada és més elevada. Les dones s'estan curant més, i això és gràcies a la prevenció i a la millora dels tractaments. Tot i això, el factor envelliment de la societat catalana fa que el nombre de casos continuï incrementant-se dia rere dia, ja que es tracta d'una malaltia que es presenta en l'etapa adulta.

El fet que sigui una malaltia amb una incidència alta i molt present en la nostra societat, fa que sigui més fàcil investigar-la. En els últims anys, aquesta investigació s'ha centrat, sobretot, en identificar biològicament les cèl·lules dolentes. Això els permet diagnosticar la malaltia, preveure com pot evolucionar en el futur i cercar tractaments que funcionin.

Pel que fa a la prevenció, els experts insisteixen en el fet que més enllà dels cribratges i les proves pertinents, cal reforçar una prevenció primària.

Tot i que les xifres continuen a l'alça aquesta diagnosi precoç, cada cop més consolidada en la nostra societat, fa que hi hagi molta més supervivència.

Paraules clau:

Notícies relacionades