Back to top

Canvis destacats en el reglament de l'hoquei patins

Els àrbitres tornaran a marcar l'execució de la bola aturada amb el xiulet i desapareix la falta per tocar la bola amb el patí. A més, l'entrenador també podrà jugar sense porter durant tot el partit i no només durant els dos darrers minuts del matx.

Novetats importants en el reglament de l'hoquei patins. Les màximes autoritats d'aquest esport, la World Skate, han anunciat les modificacions que entraran en vigència a partir d'aquesta mateixa temporada. La més destacada és el retorn del xiulet dels àrbitres a la bola aturada. A partir d'ara, el col·legiat marcarà amb el xiulet l'inici del llançament del penal o de la falta directa, moment a partir del qual el porter podrà avançar-se per intentar aturar-lo, sense sortir, això sí, de la seva zona. Un retorn a una pràctica que ja es duia a terme fa anys a l'hoquei patins i que, a priori, dificulta el llançament i facilita la feina al porter.

També s'ha abolit la falta per patí: els jugadors podran tocar la bola amb el patí, com ja passa a l'hoquei gel, tret que sigui en el servei de centre d'inici de cada part o per marcar gols. Menys complicacions per als col·legiats, que sense el suport d'imatges de videoarbitratge, tenien moltes dificultats per decidir en aquest tipus de situacions.

D'altra banda, a partir d'aquesta temporada l'entrenador també comptarà amb la possibilitat de situar un cinquè jugador a pista de forma il·limitada i, per tant, jugar sense porter, el temps que consideri oportú. Una opció que fins ara només es podia dur a terme al darrer minut de partit i que busca més risc en el joc i, per tant, espectacularitat durant tot el partit.

Comença la Lliga Catalana

Unes modificacions que ja s'aplicaran aquest mateix divendres al vespre al Pavelló Municipal de Cambrils, que serà l'escenari de la jornada tres de la Lliga Catalana, enfrontant al Reus Deportiu Virginias i al Lleida. Un escenari poc habitual per partits de nivell d'OK Lliga, amb el que la Federació Catalana de Patinatge busca apropar l'hoquei de màxim nivell a diferents poblacions del territori.

Serà tot just el segon partit de la pretemporada pel Reus Deportiu, que rebrà a un Lleida totalment renovat i amb l'exroig-i-negre Martí Zapater a les seves files. El partit es disputarà a partir de les vuit del vespre.

Paraules clau:

Notícies relacionades