Back to top

Castellvell del Camp viurà un Sant Jordi carregat d'actes

La majoria d'actes i les tradicionals parades es concentraran el divendres 22 d'abril, a partir de les 16 h, al Parc de les Oliveres

Castellvell del Camp es prepara per viure un Sant Jordi farcit d'activitats literàries i culturals, del 20 al 28 d'abril. La majoria d'actes i les tradicionals parades es concentraran el divendres 22 d'abril, a partir de les 16 h, al Parc de les Oliveres.

Pel que fa a les novetats literàries, es presentaran els nous llibres de Ramón Serra, Mariona Quadrada i Josep Maria Barenys i es rendirà homenatge pòstum al poeta local Aleix Barriach. També es farà el lliurament dels Premis del VIII Concurs de Narrativa Lliure en Català “El Portal” i es presentarà el Conte del Lluert 2022.

Les activitats prèvies s'iniciaran el pròxim dimecres 20 d'abril, a les 17:00 h, amb la sessió de Cuentropia per nadons fins a 3 anys, uns contacontes en què els nadons experimenten i treballen els seus sentits (vista, olfacte…). Les inscripcions per a aquesta activitat cal fer-les aquí.

Presentacions de llibres

El dijous 21 d'abril, a les 18:30 h, Ramón Serra presentarà el seu poemari Poeta de taverna, a la Sala del Casal d'Entitats. A les 19:30 h, la cuinera i escriptora Mariona Quadrada presentarà el seu nou llibre Essències. Cuina i sentiments a taula, a la Terrassa de l'Ateneu Popular. El dia 28 d'abril, a les 19:00 h, serà el torn de Josep Maria Barenys, que presentarà el seu poemari A cau d'orella, a la Terrassa de l'Ateneu.

Les activitats centrals de Sant Jordi

El Parc de les Oliveres acollirà, el divendres 22 d'abril, la majoria d'activitats de Sant Jordi. A partir de les 16:00 h, estaran instal·lades les parades de les associacions de Castellvell del Camp i la paradeta dels joves, amb berenar per a petits i grans. Durant tota la tarda, la rulotte de Cuentropia presentarà conta-contes per als infants. La Biblioteca Marina Capdevila també tindrà el seu espai on fer intercanvi de llibres i on s'informarà de les noves prestacions i serveis.

D'altra banda, a les 17:00 h, es presentarà del Conte del Lluert 2022, amb la signatura d'exemplars per part de l'autor i il·lustrador, i es lliuraran els vals per a compra de llibres als guanyadors/es del concurs del Conte del Lluert.

Seguidament, a les 19:00 h, tindrà lloc l'acte de lliurament dels Premis del Concurs Literari “El Portal” als guanyadors de l'edició del 2021, que es va haver d'ajornar per la situació pandèmica. Cal recordar que el primer premi en metàl·lic, dotat amb 400 euros, va ser per a la narració A l'ull del Delta, de Vicenç Ambrós i Besa, de Berga. Pel que fa a l'accèssit, dotat amb 200 euros, correspon a la narració Quan s'esgavella encaix, de Raimond Aguiló Bartolomé, de Reus.

A continuació es presentarà la convocatòria de la novena edició dels premis del 2022. Durant l'acte es rendirà un homenatge pòstum al poeta de Castellvell, Aleix Barriach Sugranyes, en el qual cantarà la Coral de la Gent Gran L'Era. L'endemà dissabte 23 d'abril, Diada de Sant Jordi i Santa Jordina, a partir de les 10:00 h, es podrà gaudir d'un esmorzar popular i d'una tirada de bitlles al Camp de Bitlles.

Els actes de Sant Jordi estan organitzats per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castellvell del Camp, la Biblioteca Marina Capdevila, l'Ateneu Popular de Castellvell, l'Associació de la Gent Gran L'Era i el Club de Bitlles El Rajoler.

Paraules clau:

Notícies relacionades