Back to top

Sant Jordi, al Mercadal de nou

Floristeries, llibreries i entitats tindran el seu espai al centre de la ciutat en un recorregut similar a les edicions anteriors a la pandèmia, però esponjat cap a llocs com la plaça del Prim o el raval de Santa Anna

Després de dos anys determinats per la situació sanitària causada per la Covid-19, en què s'ha viscut un Sant Jordi confinat i un altre al parc Sant Jordi amb control d'aforament, les roses i els llibres retornaran al Mercadal.

Es reserva aquest punt neuràlgic del municipi per a parades de llibreries i floristeries, mentre que altres entitats estaran repartides entre la plaça del Castell, l'Absis, el Fossar vell, la plaça de Sant Pere, el carrer Major i, com a novetats, la plaça del Prim, el raval de Santa Anna, i la plaça del Teatre. Amb aquest recorregut es pretén aconseguir una circulació més còmoda i més amplia per al públic.

Les sol·licituds per instal·lar la paradeta es podran presentar des del 31 de març fins a l'11 d'abril a través de la Seu Electrònica de l'Ajuntament.

S'està detallant el programa definitiu

La trobada amb autors locals, un dels actes previs més destacats, serà a la Biblioteca Xavier Amorós. De moment hi ha 117 publicacions recollides per les Biblioteques Municipals, 117 novetats editorials d'autors reusencs i del territori d'influència. La ballada de sardanes, els castells dels Xiquets de Reus i les enceses del Drac i la Víbria es podran gaudir al Mercadal.

Des del consistori hi ha una proposta clara: que hi hagi activitats centrades en la commemoració de l'Any Ferrater. En caure en dissabte, no es produiran les visites a la plaça per part de les escoles, però aquestes continuaran treballant Sant Jordi d'una altra manera.

Paraules clau:

Notícies relacionades