Back to top

Catalunya disposa de suficients espais ja degradats per abastir-se d'energia verda

Un estudi del Observatorio de la Sostenibilidad ha investigat les zones més eficients per instal·lar energia fotovoltaica amb el mínim impacte mediambiental possible. L'estudi contempla prop de 34.000 hectàrees de zones ja degradades per instal·lar-hi plaques solars.

Posar plaques solars en zones mineres, abocadors, infraestructures viàries o de ferrocarril o inclús en canals i hivernacles. És la base d'un estudi del Observatorio de Sostenibilidad on s'assegura que Catalunya disposa de 34.000 hectàrees de territori ja degradat per instal·lar plaques solars. Aquestes instal·lacions produirien 30.000 GWh/any que sumats als de les instal·lacions de teulades aptes per energia fotovoltaiques de Catalunya, serien suficients per abastir tot Catalunya amb energia renovable.

L'estudi s'ha presentat als mitjans de comunicació a través de la Xarxa Catalana per la Transició Justa, que engloba diverses entitats com Ecologistes de Catalunya i GEPEC- EdC. Aquestes entitats han aprofitat l'acte per demanar que la Generalitat faci també un estudi de zones degradades per instal·lar energia fotovoltaica i mini eòlica i que prioritzi les instal·lacions en aquests espais antropitzats.

Paraules clau:

Notícies relacionades