Back to top

El Centre Obert Penitenciari de Tarragona ja és una realitat

Es tracta del primer Centre Obert mixt de tot Catalunya i ha comptat amb una inversió de 14 milions d'euros

El nou Centre Obert Penitenciari de Tarragona ja està a punt per rebre aquest pròxim diumenge dia 5 els seus primers 141 interns. Es tracta d'una instal·lació que acollirà totes aquelles persones que es troben en un tercer grau, és a dir, que se'ls permet fer vida durant el dia fora de la presó, sigui per treballar o formar-se, però han de tornar a les instal·lacions a dormir.

Reconeixement facial

Aquest equipament és el primer de tot Catalunya de caràcter mixt, i té espai per a dones, homes i joves amb una capacitat total per a 219 persones internes. A més, també és la primera vegada que no s'aprofita l'edifici d'una presó ja existent, i per això aquest nou equipament s'ha fet sense murs ni reixes i amb elements tecnològics com el sistema d'accés amb reconeixement facial o targetes identificatives, i millores energètiques, com ara la instal·lació de plaques fotovoltaiques per a la producció d'electricitat per al mateix consum.

Centre Obert Penitenciari de Tarragona

Actualment, al voltant d'un 24% de les persones internes estan classificades en règim obert, i l'objectiu és que en quatre anys s'arribi al 30%, ja que està comprovat que aquest sistema millora la seva reinserció.

14 milions d'euros

Aquest nou equipament ha comptat amb una inversió de 14 milions d'euros i està situat molt a prop del futur Fòrum Judicial, amb la voluntat que formin un conjunt, tot i ser independents en termes funcionals. Pel que fa a aquest segon equipament, ha rebut una partida de 70 milions d'euros dels pressupostos catalans i es preveu que es liciti l'obra a finals d'aquest 2023.

Paraules clau:

Notícies relacionades