Back to top

El Consell Esportiu del Baix Camp condemna l'assassinat de Mahjabin Hakii

Es tractava d'una promesa del volei a l'Afganistan que va ser decapitada pel règim talibà. La condemna també l'ha reiterada el Club Voleibol Reus.

Els consells esportius de Catalunya han condemnat l'assassinat a l'Afganistan de la jugadora de voleibol Mahjabin Hakimi a mans dels talibans. Tot i que els insurgents no van voler que es publiqués la informació de l'assassinat, amenaçant a la família de la víctima, finalment s'ha conegut la notícia. La noia va morir decapitada a sang freda per ser dona i esportista. 

La comunitat esportiva del país s'ha sumat a les mostres de condol i també a la condemna. Des dels consells esportius es vol posar de manifest la necessitat de mantenir viva la memòria de Mahjabin, perquè "serà no només fer-ho pel seu propi nom sinó també per defensar el dret de totes les dones, i en concret en aquesta ocasió, de totes les dones esportistes". El règim talibà no tolera aquestes dues premisses. 

Una tragèdia personal i la por col·lectiva

Mahjabin va jugar per al Club de Voleibol de Kabul abans del col·lapse de govern d'Ashraf Ghani, i va ser una de les jugadores estrella de club. Des del seu entorn han explicat que les jugadores de l'equip de voleibol i la resta de les dones atletes d'aquell país estan desesperades i amb por, i la gran majoria s'han vist obligades a fugir o viure amagades. Si l'equip nacional de voleibol afganès durant molt de temps ha estat un far d'esperança i empoderament per a les joves del país, amb l'assassinat de Mahkabin Hakimi tot s'ha aturat de cop, quedant ara una la lamentable sensació de ràbia i comprovant un inacceptable posicionament de governs d'arreu del món i d'organismes internacionals que amb la seva inacció es converteixen en uns espectadors passius de la dramàtica situació que viuen les dones que volen fer esport a Afganistan.

Paraules clau:

Notícies relacionades