Back to top

Creix un 125% el nombre de piscines construïdes a la demarcació

Un augment que també s'ha traslladat en la compra de piscines inflables. Per aquest motiu, els professionals tornen a alertar dels perills que comporta.

De les 50 piscines construïdes entre el 2019 i abans de l'estiu del 2020, s'ha passat a les 111 piscines des del setembre del 2020 fins ara, el que representa un augment del 125%, segons l'últim informe del Col·legi d'Aparelladora, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Tarragona (COAATT).

En aquest sentit, Mont-roig del Camp és el municipi on més noves piscines s'han construït de tota la demarcació de Tarragona, seguit de l'Ametlla de mar, Calafell i Cunit. 

El perill de les piscines inflables

D'altra banda, i des de l'inici de la pandèmia, la compra de piscines inflables també ha augmentat de manera desorbitada. Des del COAATT alerten dels perills que comporten aquestes instal·lacions per a l'estructura dels edificis. 

Segons assegura el col·legi, l’estructura dels edificis dels habitatges es construeix per suportar una sobrecàrrega d’uns 240 kg per metre quadrat, tenint en compte el mobiliari i les persones que faran ús de l'habitatge. 

La instal·lació d'una piscina inflable, triplica el pes que pot suportar l'estructura d'un pis modern

No obstant això, i en cap cas, s’han pensat per a suportar el pes d’una piscina o un jacuzzi. I és que una piscina portàtil, amb una alçada d’aigua d’uns 60 cm, arriba als 600 kg per metre quadrat. Si a tot això li sumem el pes dels usuaris, la xifra rondaria els 750 kg, és a dir, tres vegades més del que està preparada per suportar una estructura moderna.

Prohibida la instal·lació de piscines inflables superiors als 20 cm

Així doncs, i segons el COAATT, totes aquelles piscines inflables amb una alçada superior als 20 cm, estan totalment prohibides, si l'estructura no ha estat reforçada. Per tant, en el cas que es vulgui instal·lar una estructura d'aquest tipus, el col·legi recomana demanar un certificat de solidesa que especifiqui les limitacions de pes que pot suportar.

Paraules clau:

Notícies relacionades