Back to top

Daniel Recasens: "S'ha intentat tot per salvar la Baixada"

L'endemà de la suspensió d'un dels actes més tradicionals de les festes de Misericòrdia, el govern tanca files i defensen que la decisió s'ha pres per una qüestió de seguretat.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, explica per què no ha estat possible dur a terme la Baixada dels Diables d'enguany. Assegura que l'acte "és probablement el que suposava una complexitat major" perquè "readaptar-los era molt complicat i volíem mantenir la forma de la Baixada". Ara bé, segons admet el regidor "no ha estat possible". 

El Ball de Diables i l'Iinstitut Municipal de Reus Cultura han treballat diversos escenaris per buscar una solució als problemes que s'han plantejat de seguretat per culpa de la pandèmia. "Sabíem que era molt complex però vam abocar al Comitè d'Emergències de l'Ajuntament les opcions, un gabinet eminentment tècnic i que són els qui donen les valoracions en matèria de seguretat". Els experts van desestimar els escenaris que hi havia sobre la taula però en van plantejar un altre: fer la Baixada en un espai tancat, com per exemple, el Parc de la Festa. 

Segons explica Recasens "els diables no van considerar assumibles les propostes alternatives que es van plantejar". Així doncs, segons el regidor, "avui per avui resulta inviable dur-la a terme". 

El govern tanca files al voltant de la suspensió de la Baixada de Misericòrdia, després que des del Ball de Diables asseguressin que comptaven amb el vist-i-plau de la regidoria de Cultura i que van ser els tècnics de Protecció Civil i la Guàrdia Urbana qui han desestimat les opcions. 

Paraules clau:

Notícies relacionades