Back to top

El debat de Vinyols i els Arcs omple el Casal Municipal

Vinyols i els Arcs ha celebrat el seu debat electoral, organitzat per l'Associació Cultural el Replà amb la col·laboració de Canal Reus i la participació dels quatre candidats que opten a l'alcaldia del municipi: Jaume Amorós de Compromís per Vinyols i els Arcs, Nardi Fernández del Partit Popular, Ramon Malla del Partit dels Socialistes i l'actual batlle, Arnau Guasch de Vinyols i els Arcs Acord Municipal.

Davant un Casal Municipal ple, amb unes dues-centes persones expectants, Vinyols i els Arcs ha celebrat aquest dimecres a la nit el seu debat electoral. Després de vuit anys a l'alcaldia, Arnau Guasch es presenta per darrer cop a la reelecció, mentre que després de no presentar-se als darrers comicis, Compromís per Vinyols i els Arcs, sota el paraigua de Junts, vol intentar canviar el lideratge del municipi amb Jaume Amorós al capdavant, jutge de pau de Vinyols durant la darrera dècada.

Entre els dos, els candidats del Partit Popular, Nardi Fernández, i el PSC, Ramón Malla, en un debat que ha tractat diverses qüestions, com la impossibilitat econòmica del consistori vinyolenc per afrontar l'obra necessària per reformar el camí de Sant Joan sense l'ajuda d'administracions superiors, principal artèria que uneix els dos nuclis més grans del municipi, el de Vinyols i el dels Arcs.

Els candidats també han coincidit en la necessitat de desenvolupar una nova àrea industrial al municipi, a més d'apostar per les energies renovables, amb propostes com la creació d'una comunitat energètica al nucli de Vinyols.

Pel que fa a la seguretat, hi ha hagut disparitat d'opinions entre els que aposten per instar al Consell Comarcal per mancomunar serveis amb altres municipis i aconseguir una policia local o entre els que no veuen aquest projecte viable econòmicament.

Altres propostes que s'han posat sobre la taula són la creació d'una sala de vetlles municipal o promoure una colla de diables del poble.

Paraules clau:

Notícies relacionades