Back to top

Desarticulen una organització criminal de productes falsificats a Riudecanyes

S'han investigat 5 persones, s'han intervingut més de 5.500 productes falsificats valorats en 3 milions d'euros i s'han bloquejat tres comptes bancaris i dues pàgines web

La Guàrdia Civil ha investigat 5 persones que formaven part d'una organització criminal dedicada a l'elaboració i la venda de productes falsificats a través d'Internet. A l'operació s'han intervingut més de 5.500 productes falsificats valorats en 3 milions d'euros i s'han bloquejat tres comptes bancaris i s'han tancat dues pàgines web.

També s'ha registrat un habitatge de Riudecanyes, on s'ha localitzat un gran magatzem de roba falsificada de diverses marques de luxe i diners en efectiu.

L'operació va començar al juny, quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement que una persona distribuïa roba falsificada de marques d'alt valor econòmic, que oferia a través d'una pàgina web.

Continuant amb les investigacions, i arran d'una denúncia interposada per un perjudicat el mes d'octubre, els agents van comprovar que hi ha diverses pàgines web similars a la denunciada. Els agents van trobar diverses societats mercantils vinculades a aquestes pàgines web, de la qual eren administradors diverses persones que estaven sent investigades.

Habitatge utilitzat com a magatzem

Un cop identificades les persones responsables de les empreses i els llocs web, es va identificar una persona propietària d'un xalet unifamiliar de la localitat de Riudecanyes. Aquest habitatge no constava com a seu ni magatzem de cap empresa o persona jurídica que estaven darrere dels llocs web detectats.

productes falsificats

Posteriorment, van comprovar que en aquest habitatge s'hi introduïen grans quantitats de paquets que es portaven en vehicles d'una empresa dedicada al transport de mercaderies entre Romania i Espanya. Aquests paquets contenien les peces falsificades i altres articles. Alhora, els agents van poder constatar el flux diari de sortida de paqueteria que recollien els treballadors de diverses empreses de transport o missatgeria, amb l'objectiu de fer-les arribar als compradors.

Treballadors en males condicions laborals

També es va detectar que a l'habitatge, a més dels responsables, hi acudien cada dia, quatre persones que treballaven per a l'organització. Aquestes persones feien extenses jornades de treball diari i continu, sense poder sortir de l'habitatge, ni tan sols per descansar o menjar fora.

Fruit de les investigacions, els agents han pogut constatar que l'organització estava perfectament estructura i que cadascú tenia els seus rols definits. Uns elaboraven les peces tèxtils, imitant models de roba de marques comercials d'alta gamma i altres les oferien en conegudes xarxes socials, per posteriorment facilitar la compra a través de pàgines web gestionades directament per membres de l'organització, així com a través de perfils d'una coneguda xarxa social.

El preu dels productes falsificats era més baix que els originals, i la manera de lliurament als compradors era a través d'enviaments de conegudes empreses de transport.

En total s'han pres 5.513 peces tèxtils valorades en 3 milions d'euros i altres articles falsificats (perfums i calçat infantil), paquets amb articles falsificats preparats per ser enviats, 1.840 euros en efectiu, així com divers material informàtic.

Cal destacar, que alguna de les peces com a samarretes, sobrepassava al mercat els 200 euros, o abrics o jaquetes que marcaven imports més grans de 900 euros.

Paraules clau:

Notícies relacionades