Back to top

El desdoblament del CAP Sant Pere de Reus es desencallarà el 2023

L'Ajuntament, l'Incasòl i el CATSalut estan ultimant el conveni que determinarà com es desenvolupa el projecte que ha de permetre enllestir la reforma del Barri del Carme.

El desdoblament del CAP Sant Pere podria començar a desencallar-se formalment a principis del 2023. Fa temps que les negociacions a tres bandes entre l'Ajuntament, el CATSalut i l'Incasòl estaven en punt mort i per fi podria signar-se el conveni que definirà com es farà el projecte i com es desenvoluparà. 

Es tracta del trasllat de bona part de l'equipament sanitari del camí de Riudoms a la part baixa del barri del Carme, concretament a l'aparcament del carrer de Sant Benet. Allà es van tirar a terra els edificis de l'incasòl i ara es busca construir un centre d'atenció primària, amb un aparcament soterrat i una zona d'habitatges de protecció oficial.

Tot plegat forma part de les promeses electorals del 2019 d'Esquerra Republicana. Amb els republicans al govern de Catalunya, en solitari, Subirats assegura que s'ha pogut avançar molt en la qüestió perquè hi ha més predisposició. De fet, Noemí Llauradó, vicealcaldessa de Reus i també Teresa Pallarès, aleshores delegada del govern, asseguraven que el conveni estaria llest per a la signatura aquest passat novembre. El projecte ha de permetre, també enllestir la reforma del barri del Carme que es va iniciar el 2006. Amb tot encara no hi ha data per a l'inici de les obres. 

Aplaudeix el dispensari del Barri Gaudí

Òscar Subirats, regidor de Salut de l'Ajuntament de Reus, celebra la reobertura del dispensari del Barri Gaudí. De fet, és una de les persones que ha intercedit amb la Generalitat per desencallar una petició dels veïns des de feia dos anys.

A la preocupació precisament de la ciutadania de si l'equipament estarà enllestit pel 9 de gener, Subirats diu que sí, perquè fa temps que es treballa amb el tema encara que s'hagi comunicat tard. "Hi ha hagut poc temps entre l'anunci i la reobertura", assegura. 

Paraules clau:

Notícies relacionades