Back to top

Detenen tres homes per robatoris de coure arreu del Baix Camp

En total, entre els mesos de maig i juny es van comptabilitzar fins a un total de 30 robatoris que van alterar serveis públics essencials com consultoris mèdics, ajuntaments o jutjats de pau

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir a Cambrils dos homes de 47 i 57 anys com a presumptes autors de cinc delictes de furt, danys i desordres públics. Així mateix, també van detenir un altre home de 47 anys com a presumpte autor d’un delicte de receptació.

30 robatoris van alterar serveis públics essencials

La investigació es va iniciar arran dels primers fets de robatoris de cablejat de coure a Pratdip, Mont-roig del Camp, Botarell, Masriudoms, Vilanova d’Escornalbou i Vandellós Hospitalet de l’Infant. En total, entre els mesos de maig i juny es van comptabilitzar fins a un total de 30 fets. Les constants interrupcions en el subministrament telefònic i de la xarxa d’Internet, va ocasionar l’alteració de serveis públics essencials com consultoris mèdics, ajuntaments o jutjats de pau entre d’altres.

Els mossos van determinar que en només dos dies, els passats 18 i 19 de juny, els lladres van sostraure 640 metres de cablejat de coure valorats juntament amb la mà d’obra, en prop de 23.000 euros. Aquestes sostraccions van anar acompanyades de nombrosos danys materials a la xarxa aèria de cablejat. Als responsables també se’ls atribueix desordres públics perquè van provocar l’aturada de serveis bàsics com a conseqüència de la falta de subministrament de les telecomunicacions.

Tres detinguts 

Les gestions i comprovacions dels agents els van dur directament a uns magatzems de Cambrils, propietat d’un empresari ferroveller. Pels volts de les 18.20 hores, l’home va quedar detingut per receptació. Els mossos van trobar-li fins a mitja tona de cablejat telefònic de coure apartat en un espai no accessible al públic.

cablejat de coure

Prèviament, dues hores abans, els dos presumptes autors materials dels robatoris, van ser detinguts a Cambrils i Mont-roig del Camp. Entre ambdós acumulen fins a 24 antecedents policials. Els mossos van poder-los atribuir fins a un total de cinc furts, amb els corresponents danys i desordres públics. Es dona la circumstància que el consultori de Vilanova d’Escornalbou, es va veure obligat a derivar els pacients al CAP de Mont-roig del Camp en poder accedir als expedients ni tramitar les corresponents receptes.

Està previst que els dos detinguts per aquests fets passin en les properes hores a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Reus. El tercer detingut per receptació, va quedar en llibertat ahir a la tarda amb l’obligació de presentar-se davant l’autoritat judicial quan se’l requereixi.

Paraules clau:

Notícies relacionades