Back to top

Diversitat d'opinions entre les entitats per Misericòrdia

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, va assegurar que s'intentaria fer una celebració el més normal possible si les circumstàncies ho permeten

Després d'un Sant Pere atípic amb predomini d'actes telemàtics a través de les xarxes socials, el futur de la Festa Major de Misericòrdia segueix sent un misteri. L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, va assegurar que s'intentaria fer una celebració el més normal possible si les circumstàncies ho permeten, però que tot dependrà de l'evolució de la pandèmia de COVID-19 i de les entitats que hi participen.

El Lleó de Reus diu "no"

La colla del Lleó de Reus va ser la primera a manifestar que no formaria part de les celebracions, ja que no pot garantir que es compleixin les mesures de seguretat necessàries, ni entre els portadors ni amb el públic. Per tant, considera que seria inviable treure l'element festiu al carrer.

Xiquets i Ball de Diables, amb limitacions

D'altra banda, altres entitats afirmen que intentaran dur a terme alguna activitat, adaptant-se a la situació sanitària. És el cas dels Xiquets de Reus i del Ball de Diables.

Els Xiquets ja tenien previst celebrar actes i xerrades per Santa Anna, però tot i el vistiplau inicial de les autoritats, es van veure obligats a cancel·lar-los pels recents brots de coronavirus detectats arreu de Catalunya. Per Misericòrdia, esperen fer alguna actuació, tot evitant les aglomeracions.

Per la seva banda, el Ball de Diables ha optat per suspendre els correfocs, gran i petit, per l'elevada quantitat de persones que poden reunir, mentre que veuen complicada la baixada del drac per Misericòrdia, ja que una sola persona l'hauria de carregar al llarg de tot el passeig. Tot i això, són optimistes amb el Ball de Sant Miquel i la baixada dels diables el matí de Misericòrdia, però amb una limitació: no es farà la 'carretillada' davant del santuari.

Paraules clau:

Notícies relacionades