Back to top

Dures reaccions d'entitats i sindicats arran de l'accident químic

Denuncien la manca d'informació relacionada amb tot el succés.

El complex petroquímic de Tarragona és el més gran del sud d'Europa i està a només a 2.5 km de la població, aquest fet fa que sigui un còctel químic convertit en polvorí que en dies com ahir mostra la seva pitjor cara. Per això, cal recordar el seu impacte constant en forma de sorolls, males olors, contaminació i inseguretat permanent.


PLATAFORMA CEL NET

La Plataforma Cel Net denuncia l'explosió d’ahir com l’enèsim accident al Camp de Tarragona provocat per l’activitat de les empreses del complex petroquímic i reivindica la manca de control i regulació per part del govern de la Generalitat de Catalunya. Des de la plataforma afirmen que és alarmant que les sirenes del PlaSEQTA no s’activéssin i que la població hagi viscut de nou situacions angoixants de desprotecció i desinformació.

cel net

Descarrega la nota completa aquí


CCOO D'INDÚSTRIA DE CATALUNYA

CCOO d’Indústria de Catalunya lamenta profundament l’accident ocorregut ahir a l’empresa IQOXE, com a conseqüència del qual hi ha 8 persones ferides de diferent consideració i dues persones mortes. Davant d’aquest lamentable succés, CCOO d’Indústria de Tarragona convoca avui, 15 de gener, a les 12 hores, conjuntament amb FICA-UGT, una aturada de mitja hora a les portes de les empreses dels polígons petroquímics nord i sud de Tarragona, en solidaritat.

ccoo


CGT I CoBas

Els sindicats CGT i CoBas han denunciat les pèsimes condicions de manteniment, les deficiències en prevenció de riscos i la falta de personal a l'empresa IQOXE, i han convocat una concentració aquest dimecres 15 de gener a les 18h, davant de la seu l’Associació Empresarial de Químiques de Tarragona (AEQT), a l'Avinguda Marquès de Montoliu 2 de Tarragona.

Per altra banda, el Col·lectiu Ronda ens recorda que les afirmacions de que l’òxid d’etilé no és tòxic no són certes. Potser no hi ha exposició a la població, però això no significa que no sigui tòxic i perjudicial per a la salut de la població de la zona. És un agent cancerígen i cal extremar la precaució.

Descarrega la nota completa aquí


GEPEC-EdC

Des de GEPEC-EdC exigueixen una revisió a fons de la normativa de seguretat i riscos laborals de la petroquímica, la redacció d’un nou Pla de Seguretat davant del Risc Químic, , la revocació de l’autorització de funcionament de IQOXE i la depuració de responsabilitats a nivell penal pels fets succeïts. 

gepec

edc

Descarrega la nota completa aquí

Paraules clau:

Notícies relacionades