Back to top

Els conductors de Reus Transport porten l'empresa municipal als jutjats

Afirmen que se'ls han obert expedients greus de forma injustificada per denunciar vulneracions en els descansos setmanals i discriminacions salarials.

Un any després de les primeres denúncies entre conductors i empresa, la situació a Reus Transport ha arribat finalment als jutjats. Asseguren que, després de mesos d'intentar negociar un nou pacte laboral amb la direcció de l'empresa municipal i de denunciar irregularitats per part d'aquesta, és l'única solució que han trobat.

El comitè d'empresa ha interposat una denúncia col·lectiva a la que s'han sumat una trentena de conductors i que se centra en tres punts: no respectar els descansos setmanals, un sou base per sota del conveni territorial del sector i que molts conductors encadenen contractes eventuals per tal de no fer-los fixes.

Els tres conductors amb càrrec de delegats sindicals al Comitè d'Empresa també han denunciat l'empresa per persecució sindical: expliquen que Reus Transport els ha obert expedients amb faltes greus injustificades per intentar aturar les reclamacions de la plantilla.

Persecució sindical 

L'advocat que els assessora, de fet, apunta que veu indicis d'un delicte contra el dret fonamental de llibertat sindical i situa el dia 2 de novembre com a dia clau als jutjats, quan estan citats treballadors i empresa.

reus transport, reus, autobusos municipals, comitè d'empresa, neus haro


Els membres del comitè expliquen que l'única proposta que han tingut per part de l'empresa ha sigut la d'una reducció salarial, renunciant a plusos adquirits al llarg dels anys. A més alerten que el govern municipal ni la regidora responsable han volgut fer-hi res al respecte, tot i que l'alcalde Carles Pellicer ha citat la presidenta del comitè abans d'acabar el mes de setembre. Mentrestant, els conductors anuncien mobilitzacions.

Paraules clau:

Notícies relacionades