Back to top

Els hotelers, crítics amb les recomanacions de limitar la mobilitat

El sector demana més contundència en la presa de decisions dels governs per fer front a la COVID. I lamenta que l'ocupació hotelera a la Costa Daurada sigui del 20% de mitjana.

Davant la poca activitat de l'aeroport de Reus i l'anul·lació dels vols provinents de Rússia, Irlanda o Escòcia, el sector hoteler afirma que el turisme estranger a la Costa Daurada és pràcticament inexistent, i que els pocs que hi arriben ho fan per carretera, sobretot del sud de França, Bèlgica o Holanda. Per tant, enguany el negoci hoteler ha posat l'esperança en els turistes nacionals i de proximitat. És per això que, més enllà del confinament del Segrià, les recomanacions de les autoritats de limitar la mobilitat de regions com l'àrea metropolitana de Barcelona o Saragossa, han caigut com una gerra d'aigua freda al sector.

piscina

"Les recomanacions del Govern han generat por"

Des de l'Associació Hotelera de Salou-Cambrils-La Pineda critiquen la poca concreció dels governs a l'hora de prendre mesures davant la COVID-19, i els demanen contundència: "o estem en estat d'alarma i ens obliguen a tancar però ens donen ajudes econòmiques, o se'ns deixa obrir, però llavors no recomanes als clients potencials que no surtin de casa".

Tot plegat, segons el sector, ha generat moltes cancel·lacions d'última hora.

En aquests moments només el 35% d'establiments de l'Associació Hotelera estan oberts, i molts no ofereixen la totalitat de les seves places. Però el més preocupant, segons el president de l'Associació, Xavier Roig, és que l'ocupació ronda la mitjana del 20%, quan per ser viable el negoci l'ocupació hauria d'estar entorn el 70 o 80%. 

A més, els turistes de proximitat solen fer estades més curtes que els estrangers, que de mitjana contracten més nits als hotels.

Paraules clau:

Notícies relacionades