Back to top

Els joves reflexionen sobre la qualitat de l'aire

Avui coneixem el taller 'És a l'aire' que Còdol Educació imparteix en diferents instituts del territori. La proposta vol ser una eina per tal que els joves aprenguin a ser crítics i adquireixin eines per reflexionar sobre la qualitat de l'aire i el medi ambient.

La qualitat de l'aire és un tema que genera debat al Camp de Tarragona, donat que alberguem un dels polígons petroquímics més grans d'Europa. Per tal que els joves reflexionin sobre aquest problema comú i aprenguin a ser crítics, Còdol Educació ha dissenyat un taller per als estudiants d'E.S.O del territori.

Albert Morelló, codirector de Còdol destaca que "Es tracta de fer persones emporadades, crítiques, és a dir, uns ciutadania responsable".

El taller es divideix en tres sessions; La primera és filosòfica on a partir de la visualització del documental 'És a l'aire' de Christophe Sion i Santi Suárez, s'introdueix en el tema de la qualitat de l'aire i el Medi ambient. Després s'imparteix la sessió científica per veure el paper de la ciència en aquesta problemàtica i per últim una d'artística. D'aquesta manera, el taller ajuda a crear una ciutadania més compromesa amb el medi ambient.

pissarra amb equacions del taller 'És a l'aire' de Còdol Educació

En aquest sentit, Marc Boada, divulgador científic, explica que la part científica del taller vol "donar informació sobre què és fa a la petroquímica, les emissions que tenen, com les mesurem i intentar que es formin una visió més objectiva" sobre aquest tema.

Paraules clau:

Notícies relacionades