Back to top

Els llevaneus de La Mussara, en acció

Per evitar que diversos trams de carretera de la zona de La Mussara s'haguessin de tallar a causa de la neu, cinc camions llevaneus de la Diputació de Tarragona estan treballant tirant sal a l'asfalt en diversos punts de la comarca.
Llevaneus

Carreteres nevades i vehicles sense cadenes és un binomi que no és recomanable. Per garantir la seguretat dels conductors, diverses vies de circulació han comptat des de principis de setmana amb la presència dels llevaneus. Aquest, en concret, forma part d'una flota de la Diputació de Tarragona de cinc camions que està duent a terme tasques de prevenció en primer lloc i ara de retirada de neu al llarg de les carreteres de les muntanyes de La Mussara. De fet, els operaris porten des de dilluns actuant en aquesta zona, tal com assegura Toni Miravall, conductor del camió llevaneus. Segons Miravall, el més important en aquests casos és la tasca de prevenció.

La sal és un dels elements indispensables per evitar que es formin capes de gel a la carretera que facin perdre adherència als cotxes que circulin per aquestes vies. A través d'una tauleta específica, un dels agents de la màquina llevaneus controla la quantitat de sal que es llença a l'asfalt en funció del gruix de neu que hi ha en cada tram. En tasques de prevenció, aquesta xifra se situa als 10 grams per metre quadrat, mentre que en cas de nevada, el màxim es troba en 40 grams per metre quadrat. Durant la jornada d'aquest dimarts, en aquesta zona es van concentrar gruixos destacats, d'uns 5 i 10 centímetres.

Al llarg d'aquesta passada nit, el camió ha estat funcionant a ple rendiment de forma ininterrompuda per evitar complicacions en aquesta zona. D'altra banda, en cas de trobar neu o gel a l'asfalt, es recomana reduir la velocitat i no frenar de forma brusca. A la vegada, es recomana no fer avaçaments a d'altres vehicles i portar cadenes en cas que siguin necessàries. 

La previsió meteorològica per les properes hores indica que la neu desapareixerà de les cotes baixes per donar pas a les pluges generalitzades. A la comarca, el telèfon 112 ha registrat una vintena de trucades al llarg d'aquest dimarts.

Subscriu-te a la newsletter diària

Política de privacitat de dades

Paraules clau:

neu

Notícies relacionades