Back to top

Els Mossos de Reus demanen un espai per emmagatzemar la marihuana confiscada

El sindicat dels Mossos d'Esquadra també demanen una separació entre la zona de custòdia i la de detinguts per la comissaria de Reus i reivindica més actius per les poblacions costaneres durant l'estiu

El portaveu del sindicat dels Mossos d'Esquadra USPAC, Josep Miquel Milagros, explica com dues de les queixes principals a la comissaria de Reus, es veuen agreujades durant la temporada d'estiu. D'una banda, demanen portes tallafocs per separar la zona de custòdia de la de detinguts i així evitar les olors desagradables i el possible contagi de malalties infeccioses com, per exemple, la Covid-19.

D'altra banda, l'estiu és el punt àlgid dels comisos de marihuana i segons el sindicat, el material interceptat és emmagatzemat al pàrquing, fent que l'olor penetri a la comissaria i que pugui provocar maldecaps, cefalea i marejos als treballadors.

112

A més, el sindicat considera que els 16 treballadors que esperen incorporar a la sala del 112 de Reus, és a dir, 3 efectius per escamot, són insuficients. La queixa prové del tancament d'aquest servei d'atenció a Manresa i a Lleida, fent que, segons explica USPAC, Reus hagi de cobrir un territori més gran. 

Pel que fa al factor humà, el portaveu denuncia que estiu rere estiu la població dels municipis de costa augmenta mentre que el nombre d'efectius es redueix. Tot i que la flota de Cambrils s'incrementa durant aquesta temporada, Milagros destaca que la tendència és reduir el nombre de treballadors i que han de cobrir un territori molt ampli, que inclou Montbrió, Mont-roig del Camp, Hospitalet de l'infant i Pratdip, entre d'altres.

USPAC demana pel Priorat un reforç dels efectius i que es doti als Mossos amb almenys un vehicle 4x4 per poder accedir a totes les zones de la comarca.

Entrevista al portaveu del comitè d'empresa del 112

Hem parlat amb el portaveu del comitè d'empresa del 112, Miquel Vendrell, sobre la vaga indefinida convocada pel personal de la sala de Reus, que reclamen un conveni propi i la internalització del servei. 

Paraules clau:

Notícies relacionades