Back to top

Els Regants del pantà de Riudecanyes carreguen contra la decisió de no transvasar més aigua del Siurana

Afirmen que no genera "cap impacte mediambiental" i que si no es troben solucions caldrà suspendre el reg

La Comunitat de Regants del pantà de Riudecanyes ha respost amb un comunicat a la negativa del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural d'autoritzar el transvasament de 0,6 hm³, previst a l’abril, des del pantà de Siurana al de Riudecanyes,

Segons els regants "l’embassament de Siurana ha estat alguna vegada en cotes més baixes i no s’ha produït cap impacte mediambiental". Els regants  afirmen que l’any 2000 van quedar 300.000 m³ i segons ells "no es va morir cap peix ni hi va haver cap impacte mediambiental"

Els regants insinuen que l’òrgan que ha pres la decisió de negar el transvasament podria no tenir-ne les  competències, ja que segons denuncien "ni es la seva conca ni s’ha declarat l’estat d’alerta de la conca"

Desaparició de l'agricultura

Des de la comunitat de regants afirmen que fets com aquests aboquen a la desaparició de l’agricultura a les nostres comarques, ja molt castigades per la greu crisi de preus tant de l’avellana com de l’oliva.  

Presentaran al·legacions

La Comunitat de Regants afirma que si no es troba una  solució abans del proper 15 d’agost caldrà suspendre el reg. Dins els 15 dies atorgats per la Comissió de Seguiment de la Sequera, la Comunitat de Regants presentarà al·legacions. 

Paraules clau:

Notícies relacionades