Back to top

Els teatres de Reus reprogramen després del toc de queda

Aquest dimarts hi ha el primer esdeveniment cultural a la ciutat després de l'aplicació de l'estat d'alarma. Es manté l'horari perquè la funció dura menys d'una hora, però en la gran majoria de casos, la situació obliga a modificar-lo.

L'aplicació del toc de queda deixa un marge de maniobra als teatres i centres d'activitat cultural per reorganitzar-se. Els esdeveniments poden acabar a les 22.00 h, quan la resta de la població ja ha d'estar confinada a casa. En el cas d'aquest tipus d'actes, els espectadors tenen encara una hora més per poder tornar als seus domicilis. Amb tot, moltes obres de teatre o concerts estaven previstos per a unes hores que no podien garantir enllestir abans de les 22.00 h. 

Segons els responsables dels equipaments culturals, es canvien aquells espectacles que cal avançar perquè acabin abans de les 22.00 h i s'està negociant amb tots els artistes i companyies contractades per mirar de reprogramar els horaris si s'escau. 

Canvis al Teatre Fortuny 

Aquest dimarts, 27 d'octubre, té lloc una nova cita del Cicle Grans Mestres. Aquest cop amb 'La teoria del Silenci / El Moviment de les Paraules', amb Enric Major. Aquest espectacle manté l'horari perquè dura menys d'una hora. Així doncs, continua programat per les 21.00 h. 

El proper dimarts, 3 de novembre, està programada 'La Gavina' d'Anton Txèkhov que sí que veurà alterat el seu horari. L'espectacle començarà a les 20.30 h quan estava previst de fer-ho a les 21.00 h. 

Un altre espectacle que canvia d'hora és el concert, en el marc del festival ACCENTS, de Rocío Márquez, que s'avançarà una hora. De les 21.00 h passarà a iniciar-se a les 20.00 h. 

També s'avança una hora l'òpera 'La Flauta Màgica' de Mozart, programada pel 10 de novembre. Havia de començar a les 20.30 h i finalment ho farà a les 19.30 h. 

L'espectacle de Pepa Plana, previst pel dissabte 14 de novembre, també s'avançarà una hora i començarà a les 20.00 h enlloc de fer-ho a les 21.00 h com estava previst. 

El Memorimage també avançarà horaris

Al Teatre Bartrina hi ha poca programació pròpia durant les properes jornades. La setmana vinent està prevista la celebració del Festival Memorimage, de cinema amb imatges d'arxiu. Totes les projeccions s'avançaran per poder enllestir abans de les 22.00 h com marca el toc de queda. 

A d'altres teatres, com el Bràvium, les actuacions i espectacles programats no tenen problemes d'horari fins al 14 de novembre. I l'activitat en teatres com la Sala Santa Llúcia i l'Orfeó Reusenc és pràcticament nul·la per culpa de la pandèmia. 

Paraules clau:

Notícies relacionades